На шляху до професії

http://jerait.com

Почалися заняття в Школі журналістики Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ. Молоді слухачі Школи мали зустріч із фахівцями телерадіокомпанії «РАІ», які ознайомили їх з діяльністю колективу.

ТРК «РАІ» – обласний мультимедійний засіб масової інформації, 24 години мовлення на добу. Під керівництвом заслуженого журналіста України Андрія Русиняка працює сім знімальних груп, журналісти, редактори, режисери, технічні працівники та інженери (майже 50 осіб). З 2016 року компанія позиціонує себе як РАІ-медіа-холдинг, в активі якого є 6 радіостанцій, цифровий телеканал, біснес-журнал «МЕГА», офіційний сайт – rai.ua.

Генеральний директор Андрій Русиняк детально розповів слухачам Школи про історію започаткування телеканалу, плани на майбутнє та наголосив, що розширення мовлення здійснюється завдяки створенню п’яти корпунктів в Івано-Франківській області (Калуш, Бурштин, Коломия, Надвірна, Косів).

«Вагомою подією в житті бурштинських медійників стало створення у 2008 році радіо «РАІ-101,6 FM». Відтепер найрізноманітніша інформація про події у громадсько-політичному, соціально-економічному і культурному житті України та області стали доступними не лише для телеглядачів, але й для радіослухачів у найвіддаленіших куточках Прикарпаття», – наголосив Андрій Іванович.

У студії ТРК «РАІ» слухачі Школи задавали багато цікавих запитань, а також дві учасниці спробувати себе інтерв’юерами та експромтом взяли інтерв’ю у генерального директора ТРК «РАІ» Андрія Русиняка, який відкрито і щиро ділився своєю життєвою та професійною стежиною. Також журналіст зазначив, що треба мати мрії, багато навчатись і все задумане обов’язково здійсниться!

Усі слухачі були у захваті від хорошої аури на студії каналу та дякували за цінні поради його очільнику Русиняку Андрію Івановичу.

Ірина Блажненко

http://jerait.com