Естафета пам’яті запорізьких журналістів

http://jerait.com

В ці вересневі дні Запорізька обласна організація НСЖУ вже за традицією в роковини загибелі Георгія Гонгадзе проводить естафету пам’яті. Заходи проходять протягом тижня. Під час їх проведення журналісти в своїх творчих колективах згадують про Гіві, говорять про відповідальність і відданість професії, про обов’язок говорити суспільству і людям правду і про велику ціну, яку кращі з нас заплатили життям.

Символічно, що цього року низку заходів пам’яті відкрив колектив найтиражнішої в області  незалежної газети «МИГ», журналісти якої не бояться писати правду, заслужили повагу у читачів своєю неупередженістю та об’єктивністю, у висвітленні життя області, а також тим, що не обходять гострі теми, ведуть журналістські розслідування. Перед початком редакційної оперативки директор газети, член правління та секретаріату ЗОО НСЖУ Генадій Дерибас та коллетив згадали Георгія Гонгадзе, його життєву позицію, його публікації і своїх колег, які були справжніми професіоналами та вже, на жаль, пішли за небокрай.

Аналогічні акції проводять колективи газет «Таврія» з Токмака, «Рідний край» (Більмацький район), естафету пам’яті приймають Оріхів, Мелітополь, інші журналістські колективи.

16 вересня, в день відкриття пам’ятної дошки Георгію Гонгадзе на будівлі НСЖУ, теплий хвилюючий захід провів колектив Суспільного «Радіо Запоріжжя». 

А члени правління і секретаріату Запорізької обласної організації НСЖУ в ці дні проведуть зустрічі з студентами факультетів журналістики ЗНУ та ЗДІА. Поговорять про честь професії, про високу відповідальність журналіста, розкажуть про Георгія Гонгадзе і його життєву позицію. Також в ці дні вони разом з ветеранами НСЖУ відвідають могили журналістів, які пішли у Вічність, віддадуть данину поваги і пошани своїм старшим колегам.

Валентина Бистрова

http://jerait.com