На секретаріаті ЗОО НСЖУ обговорили низку важливих питань

http://jerait.com

Запорізька обласна організація НСЖУ постійно поповнюються молодими і більш досвідченими журналістами, які прагнуть працювати, творчо удосконалюватися і змістовно відпочивати в нашій спілчанській сім’ї. На кожному засіданні секретаріату чи правління ми приймаємо до наших лав нових членів. Не було виключенням і травневе засідання секретаріату. Перше питання – традиційне: прийом до НСЖУ. За рішенням секретаріату членські квитки спілки отримають ще двоє наших колег.

Крім того, на засіданні секретаріату обговорено ряд важливих проблем спілчанської роботи. Зокрема, йшлося про основні напрями діяльності НСЖУ щодо захисту прав журналістів та фізичної безпеки працівників ЗМІ. Як зазначила голова ЗОО НСЖУ Наталія Кузьменко, ця гостра проблема обговорювалася і на квітневому Пленумі НСЖУ. Національна спілка журналістів наполягає на розгляді її на найвищому державному рівні та проведенні парламентських слухань, а також вимагає публічного звіту від керівників Генпрокуратури та правоохоронних органів щодо їхніх зусиль та дій, спрямованих на захист прав журналістів.

На засіданні секретаріату також розглянули стан справ з реформуванням комунальних ЗМІ в області. По суті, проблеми залишилися лише у двох виданнях – в газеті «Наше місто – Токмак» і в газеті «Рідний край» Більмацького району. Навіть чи у не найбільш проблемному виданні – «Трудова слава» Оріхівського району – ситуація вийшла з глухого куту – депутати райради нарешті прийняли рішення вийти із засновників газети. Тепер залишилося вирішити процедурні питання. Ситуації ж з двома нереформованими виданнями ЗОО НСЖУ буде тримати ситуацію на контролі і всіляко їм допомагати.

Далі відбулося обговорення святкування Дня журналіста. В його рамках 18 травня пройде Всеукраїнський квест з цивільного захисту для працівників мас-медіа «Створи власну територію безпеки», організований управлінням ДНС в Запорізькій області та Національною спілкою журналістів за підтримки комбінату «Запоріжсталь», групи компаній «Фокстрот» та ще низки благодійників.

Продовжаться святкові заходи благодійним аукціоном «Рука підтримки» на користь журналістам, яким потрібна постійна медична допомога. У заході візьмуть участь ще три регіональні творчі спілки - Запорізькі обласні організації - Національної спілки письменників України, Національної спілки художників України та фототохудожників. Лотами аукціону стануть творчі доробки журналістів, художників, народних майстрів. Захід відбудеться у Запорізькому музичному училищі ім. Платона Майбороди, студенти якого покажуть гостям святковий концерт.

Буде також дано старт фестивалю творчості «Запорізькі журналісти мають талант», присвяченого 60-річчю Національної спілки журналістів України. Ще одним вагомим внеском у підготовку до святкування цієї знаменної дати стане участь ЗОО НСЖУ у виданні книги колишнього багаторічного генерального директора Запорізької державної телерадіокомпанії, заслуженого журналіста України Анатолія Ставничого «Вознесенівська вежа» - про розвиток телебачення на Запоріжжі і людей, які присвятили цьому життя.

Наостанок нагадали членам секретаріату, які очолюють творчі колективи, про участь у конкурсі НСЖУ, строк прийому робіт на який продовжено до 20 травня, та про сплату членських внесків за 2018 рік.

http://jerait.com