Реформи сприяння розвитку децентралізації Запорізького краю

Rate this item
(2 votes)

Народний депутат фракції «Народний фронт» Олександр Романовський заявив про важливість стабілізації ситуації в бюджетному і податковому законодавстві, щоб органи місцевого самоврядування мали можливість формувати довгострокові плани розвитку, не побоюючись законодавчих змін.

Як повідомили в прес-службі Запорізької обласної партійної організації, під час виступу на засіданні регіональної платформи «Реформування адміністративно-територіального устрою країни в аспекті децентралізації», яке відбулося в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) Асоціації міст України, депутат також зазначив, що станом на сьогодні в області вже створені 45 ОТГ, які охоплюють понад 50% території регіону.

«У кількох районах громади включають в себе всі існуючі населені пункти. На черзі адміністративно-територіальна реформа, яка необхідна всій країні для продовження децентралізації, реформування охорони здоров'я і освіти.  Однак для цього необхідно прийняти ряд нових законів і велику кількість інших нормативно-правових актів», – наголосив представник «Народного фронту».

«Запорізьке регіональне відділення активно розглядає питання, які важливі для кожного міста, селища, територіальної громади. Підготовлені пропозиції надходять в Асоціацію міст України, а звідти до Верховної  Ради  України та Кабінету Міністрів. Це ефективний інструмент спільної роботи», – зазначив Олександр Романовський.

Read 461 times Last modified on Понеділок, 02 квітня 2018 13:00