Смаколики на День Святого Миколая

http://jerait.com

У теплій затишній атмосфері Запорізького Центру журналістської солідарності НСЖУ відбувся фестиваль українських страв, який саме цього дня запропонували влаштувати журналісти-переселенці з Оріхова, Гуляйполя, Бердянська, Енергодара, Якимівки, Лисичанська… До їхньої ініціативи долучилися і запорізькі медійники та ветерани-журналісти. На свято завітали і почесні гості – волонтери, які надають підтримку тим нашим колегам, котрі вимушені були покинуті свої рідні домівки.

Святкове меню було продумане заздалегідь. Неймовірно смачні українські страви – домашні голубці, пиріжки, ковбаски, млинці, вергуни і навіть справжній козацький куліш та багато різної смакоти, зокрема, і солодощі, скуштували всі, хто завітав на свято. А воно цього року особливе, бо Святому Миколаю разом з особистим загадували і спільне бажання – якнайшвидшої Перемоги Україні і повернення всіх тимчасово окупованих територій!

Про святкові подарунки журналістам-переселенцям, за допомогою керівників обласних осередків іноземних волонтерських організацій – «Ротарі-Клуб Запоріжжя» та YMCA,  подбали співкоординаторки Центру Наталія Кузьменко та Валентина Манжура. 

Чудовий відеоконцерт, який розпочався новим гімном журналістів, створила Дарія Зирянова, а завдяки обладнанню, яке з’явилося в Центрі теж, завдяки міжнародному партнерству, а саме  Норвезький спілці журналістів, відеоряд можна було побачити у всій красі на великому екрані.

Такі щирі миттєвості дружнього спілкування допомагають відволіктися від тривожних новин і підзарядитися позитивом, якого нині так не вистачає. Дякуємо організаторам за таку натхненну зустріч!

Людмила Долженко, секретар НСЖУ, фото Сергія Біжка

http://jerait.com