Краща шана героям – це наша пам'ять про них

http://jerait.com

В Івано-Франківську відбувся тренінг «Журналістська професія – нова реальність, у якій є війна»,  а також презентація мультимедійного меморіалу «Носії пам’яті. Загиблі журналісти – 2022».

Меморіал створила Академія української преси (АУП) за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за свободу, МЗС ФРН та Civil Society Cooperation у партнерстві з Національною спілкою журналістів України.

Присутні мали змогу побачити не тільки обличчя тих, хто загинув висвітлюючи правду, а й почути, якими вони були поза професією. 

«У нашій експозиції 21 загиблий журналіст, та ми знаємо, що цифра ця зросла вже до 43-ох. Робота журналіста завжди була важкою, однак за останній рік стала ще більш важкою та відповідальною. Ми також хочемо закликати журналістів бути більш безпечними, бо їхній кращий репортаж ще попереду і найбільша цінність – вони самі», – каже авторка, координаторка проєктів Академії української преси Юлія Кулик.

Участь у пам’ятному заході та дискусії щодо роботи журналістів у нових реаліях взяли практикуючі медійники, студенти і викладачі профільних кафедр місцевих вишів. 

На важливості саме такого формату заходу, оскільки вони слугують нагадуванням кожному про те, що не слід забувати, наголосив письменник, журналіст, доцент кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Університету Короля Данила Іван Ципердюк: «Ми є представники народу, в якого дуже коротка пам’ять. Ми так швидко її втрачаємо, що нам вистачає тільки часу взяти дітей, паспорт у зуби і вийти з хати, яка горить. У нас триває безперервна війна. Всі ці обличчя, які на нас дивляться, зобов’язують не забути про це, коли ми будуватимемо наново нашу країну».  

«Краща шана героям – це наша пам'ять про них», – зауважила Вікторія Плахта, координаторка Івано-Франківського Центру журналістської солідарності, за сприяння якого власне й відбувся захід.

http://jerait.com