Вогонь нашої віри в Перемогу

http://jerait.com

В День Всесвітнього  дня рукоділля у  Запорізькому Центрі журналістської солідарності  зібралися журналісти-переселенці та медійники з обласного центру  на майстер-клас з виготовлення свічок власними руками. Провела його  психологиня  благодійного фонду «Посмішка ЮA» Ольга Манжура за підтримки партнерів – міжнародної гуманітарної організації  «Людина в біді», що фінансується Європейським союзом.

Журналісти-переселенці вже зустрічалися з майстринею, яка навчила нас виготовляти ляльки-мотанки та янголи-обереги, що ми подарували нашим воїнам-захисникам з полку «Гепард». Тепер   пані Ольга ознайомила нас з природнім матеріалом  для виготовлення свічки. Вощина — бджолиний віск, спресована з отриманням відбитка у формі малюнка сот. Матеріал дорогий, але користується популярністю, завдяки оригінальності та довговічності виготовлених з нього свічок. З нею легко працювати, адже вона стає піддатливою від тепла людських рук. До того ж, пані Ольга підготувала безліч елементів декору: красиві стрічки та мережива, воскові міні-фігурки бджілок, чобітків, ялинок, живі гілочки ялівця, які роблять свічку неповторною.

Запах меду підняв всім настрій і заспокоїв. Головний секрет виготовлення катаних свічок з бджолиного воску – це гарний настрій під час їх створення! Віск приємний на дотик, м’який і теплий усім припав до душі. Кожна з нас відчула себе митцем, зробила  по дві унікальні свічки своїми руками – класичну та у вигляді ялинки. Свічка – це більше, ніж світло, більше, ніж прикраса. Це – символ спілкування з Богом через вогонь. В житті людини свічки присутні від народження і до останнього подиху. Вогонь зроблених нами свічок символізує вогонь нашої віри в Перемогу України та в те, що ми скоро повернемося до дому і запалимо маленькі вогники в своїх оселях.

Світлана Карпенко, редакторка газети «Тредова слава» (м. Оріхів).

Фото Дар’ї Зирянової

http://jerait.com