Підтримуємо колег, звільняємося від зрадників

http://jerait.com

Розширене засідання секретаріату Запорізької обласної організації НСЖУ, в якому взяли участь і журналісти-переселенці, було бурхливим та емоційним. І для того малися серйозні причини.

- Ми сьогодні будемо розглядати два абсолютно протилежних питання, які, тим не менш, міцно пов’язані між собою. З одного боку, у Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів ми змушені говорити, що на окупованих рашистами територіях, на жаль, продовжуються репресії проти наших колег, які залишаються патріотами своєї країни, займають послідовну проукраїнську позицію, а тому постійно перебувають у небезпеці, - зазначила голова ЗОО НСЖУ, заслужений журналіст України Наталія Кузьменко. - Разом з тим, маємо, на жаль, і конкретні факти про медійників, членів нашої журналістської організації, які стали на шлях зради, - підкреслила вона.

Тож по першому питанню черги денної обговорили шляхи надання реальної допомоги і підтримки нашим колегам з тимчасово окупованих ворогом територій, які піддаються репресіям і гонінням. Вирішили також звернутись до голови НСЖУ Сергія Томіленка з проханням офіційним листом повідомити Офіс Президента про ці факти для вжиття необхідних заходів.

В світлі цього ще більш неприйнятною і обурливою є зрадницька позиція журналістів-колаборантів, їх свідома співпраця з ворогом. Як от Семен Порватов з Бердянська, що добровільно погодився працювати на рашистів, та Михайло Толстолік з Мелітополя. Останній навіть пішов служити у поліцію і «кошмарить» своїх земляків, радо прислужуючись окупантам.

- Ми висловлюємо журналістам-колаборантам своє презирство і зневагу. Я переконаний, що на них чекає невідворотне покарання. Їм не місце в нашій творчій сім’ї, - зазначив у своєму виступі член секретаріату, головний редактор газети «Индустриальное Запорожье» Володимир Дупак. Його підтримали всі члени Секретаріату, проголосувавши за виключення з лав НСЖУ Семена Порватова та Михайла Толстоліка.

На засіданні Секретаріату було також розглянуто план підготовки до відзначення Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку України і деякі оперативні організаційні питання роботи Запорізького Центру журналістської солідарності НСЖУ. 

Валентина Бистрова, фото Сергія Біжка

http://jerait.com