Важливість журналістської праці в умовах війни

http://jerait.com

В Івано-Франківському Центрі журналістської солідарності відбулася зустріч зі студентами – внутрішньо переміщеними особами, які навчаються на кафедрі журналістики факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Під час зустрічі студенти із Києва, Запоріжжя, Василівки Запорізької області, Маріуполя Донецької та Київа  поділилися своїми болісними переживаннями, пов’язаними з переїздом із рідних міст, про митарства, яких зазнали в дорозі, облаштування на новому місці, вступ до вишу та чому обрали журналістський фах.

Відбувся цікавий полілог між координаторкою Центру, заслуженою журналісткою України Вікторією Плахтою, викладачкою кафедри журналістики вишу Галиною Пристай і майбутніми медійниками.

«Маєте добре усвідомити важливість нашої праці. Адже саме журналісти  формують громадську думку, доносять до людей важливу інформацію. І в мирний час це не так просто, бо свобода слова вимагає не тільки об’єктивності, але й мужності, – звернулася до студентів Вікторія Плахта. – Тепер же, під час загарбницької війни росіян, журналісти тримають інформаційний фронт, борються з ворожою дезінформацією, що надзвичайно важливо для нашої Перемоги. Сьогодні ми єдині, як ніколи, і я сподіваюся, що в подальшій роботі ви матимете таку ж професійну солідарність». 

Денис Сатановський розповідає, що вже мав досвід журналістської роботи у газеті «Ямпільські вісті», спілкування з переселенцями, готуючи матеріали для  публікацій. «Вважаю, що записувати історії людей, які стали внутрішньо переміщеними особами чи біженцями, вкрай потрібно. Так ми, як журналісти, фіксуємо злочини, порушення та все пережите, зберігаємо це для майбутніх поколінь. Я тому й обрав журналістику, бо всередині відгукується це», – каже Денис.

В Івано-Франківську студент уже знайшов себе у громадській активності – став  частиною Фундації Регіональних Ініціатив(ФРІ).

До учасників зустрічі з вітальним словом звернувся голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко: «Вітаю усіх наших студентів. Журналісти сьогодні виконують дуже важливу роль. Наше завдання –зафіксувати якнайбільше злочинів, розповідати світові про те, що відбувається. Тож наше гасло «Журналісти важливі» тепер дуже актуальне. Також маємо дбати про журналістську солідарність, підтримувати один одного в нелегкій боротьбі на інформаційному фронті».

http://jerait.com