Для безпеки життя тележурналістів

http://jerait.com

В часи воєнного лихоліття журналісти разом з усіма стали на захист України - в лавах ЗСУ та Нацгвардії, тероборони, волонтерського руху. Також наші медійникі в містах і селах, на лінії фронту і на тимчасово окупованих територіях ведуть свою війну – інформаційну – готують розповіді та статті про боротьбу українців з ворогами, про ЗСУ, воїнів, волонтерів, знімають телепрограми і фоторепортажі, щоб Україна знала своїх героїв, щоб люди вірили в ЗСУ, вірили в Перемогу. Часом це дуже небезпечно, бо навіть на відстані можна отримати поранення при виконанні службових обов’язків. Тому фахівці ДСНС спільно із співробітниками Навчально-методичного центру цивільного захисту і безпеки життєдіяльності провели навчальні тренінги для журналістів та співробітників муніципального телеканалу «МТМ».

- Ми побудували тренінг таким чином, аби впродовж години змістовно висвітлити важливі аспекти безпеки роботи журналістів. Ми хотіли б аби ця інформація і здобуті навички ніколи не знадобилися медійникам у житті. Втім, маємо пам’ятати, що отримані знання ніколи не будуть зайвими. Адже це те, що може допомогти врятувати життя в екстреній ситуації при підготовці телесюжетів - закликала начальниця відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС Юлія Баришева.

Рятувальники розгорнули декілька тематичних локацій на майданчику біля будівлі телеканалу, на яких учасники могли не тільки прослухати інтерактивні лекції, а й самотужки відпрацювати теоретичні основи на практиці.

На локації «Мінна безпека» журналістів інструктували стосовно дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів і алгоритм повідомлення екстрених служб про підозрілі знахідки. На майданчику «Пожежна безпека» рятувальники розповіли про правила експлуатації електроприладів та первинні засоби пожежогасіння, провівши демонстрацію їхньої експлуатації. Фахівці цивільного захисту роз’яснили порядок дій під час хімічної і радіаційної загрози, основні способи захисту від вражаючої дії факторів, що виникають під час надзвичайної ситуації, зокрема про укриття і захист органів дихання і шкіри. На майданчику «Долікарська допомога» інструктори НМЦ ЦЗ і БЖД навчили телевізійників наданню невідкладної допомоги в екстреній ситуації.

Всього у навчальному інтенсиви взяли участь близько 90 учасників.

http://jerait.com