Пройшов навчальний тренінг «Безпека журналістів під час війни»

http://jerait.com

У прес-центрі «Журналіст» ЗОО НСЖУ, на базі якого зараз відкрито Центр солідарності журналістів, рятувальники ДСНС, співробітники Навчально-методичного центру цивільного захисту і представники громадської організації «Вогник Запоріжжя» провели навчальні тренінги. На меті заходу – навчити представників медіа базовим правилам, як убезпечити себе та оточення під час різноманітних загроз, які притаманні воєнному часу, зокрема – під час участі у висвітленні наслідків та ліквідації надзвичайних подій. До участі у майстер-класі долучилися регіональні журналісти, так і представники ЗМІ з Маріуполя, Бердянська, Оріхова, Вільнянська, які зараз, рятуючись від війни, прибули у Запоріжжя.

Учасники навчилися алгоритму дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, стали обізнаними у класифікації та характеристиках тих чи інших боєприпасів, які несуть реальну загрозу цивільному населенню, дізналися як відрізнити підозрілий предмет від вибухонебезпечного. Фахівці НМЦ ЦЗ і БЖД нагадали журналістам про необхідність суворого дотримання усіх безпекових норм під час отримання сигналу про повітряну тривогу, нагадали про вміст тривожної валізи з усім переліком необхідних речей, які завжди треба мати при собі. Медійники дізналися про радіаційну та хімічну загрозу, і як убезпечити себе та оточення у разі такої небезпеки. 

Практичний блок складався із майстер-класу від голови ГО «Вогник Запоріжжя» Івана Здоровця, який навчав журналістів надавати першу допомогу постраждалим, зупиняти кровотечу, накладати кровоспинний турнікет. 

Журналісти мали чудову нагоду здобути важливі навички й отримати кваліфіковані відповіді від фахівців на актуальні питання стосовно безпеки при виконанні службових обов’язків в зоні бойових дій. 

Журналісти  подякували давнім друзям рятувальникам та волонтерам і тренерам ГО «Вогник Запоріжжя» за ті знання, якими вони діляться із широким загалом, сприяючи обізнаності громадян в аспектах БЖД. 

Разом до перемоги!

Фото Юрія Зелінського

http://jerait.com