Головне – безпека журналістів і турбота про них

http://jerait.com

Це – основоположний принцип роботи НСЖУ і в мирний час, і, тим більше в дні воєнного лихоліття. Адже журналісти завжди перебувають на передовій, нині ж, виконуючи свої професійні обов’язки, часто ризикують здоров’ям і життям. Щоб убезпечити їх, створити умови для роботи в складних ситуаціях, НСЖУ провела і продовжує проводити цілий ряд заходів, постійно працює з міжнародними журналістськими організаціями, організовує їх допомогу і підтримку.

Зокрема, запорізькі журналісти були учасниками навчань з організації роботи в надзвичайних ситуаціях, тренінгів з безпеки журналістів. В рамках всеукраїнської акції НСЖУ, медійникам, які виконують свій професійний обов’язок у «гарячих точках» чи безпосередньо на лінії фронту (14 з них – запорізькі) - було вручено медичні сумки-аптечки, павербанки для мобільних телефонів, світовідбиваючі жилети. Всі ці вкрай необхідні речі передали НСЖУ наші зарубіжні партнери. 

Вже почала працювати і програма забезпечення фронтових журналістів бронежилетами. З першої, невеликої партії, два жилети вже отримали запорізькі кореспонденти. Як повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко, зараз очікується чергова партія «броників». Серед тих, кому вони призначені, є і наші колеги. 

А днями запорізькі журналісти також отримали матеріальну допомогу завдяки  Національній спілці журналістів України від фонду Free Press Unlimited для журналістів/редакторів у біді.

http://jerait.com