Вісті з Івано-Франківщини

http://jerait.com

Молодківчани відправили допомогу для армії

Із села Молодків відправлено третій бус із продуктами харчування та першої необхідності для армії і територіальної оборони, а днем раніше – такі ж два «продуктові» буси. Загальна вага відправлення приблизно 6 тонн.

Сільська влада, працівники клубу і бібліотеки дякують усім односельцям за активність та небайдужість, зокрема, Віталію Івасику за перевезення власним транспортом.

Хай Господь береже усіх!

Внесок Чорного Потоку

Громада Чорного Потоку та жителі цього гірського села, які працюють за кордоном, відправили два позашляховики Збройним Силам України. Також долучився Михайло Попик із Білих Ослав.

Разом і до кінця, до перемоги! Єднаймося! З нами Бог й увесь світ!

Пологи під звуки тривожних сирен

Народна приказка свідчить: «Якщо народжуються дівчатка, то це – до миру!». У  Надвірнянському пологовому будинку в жительки Миколаївської області, яка тимчасово перебуває на території Надвірнянської громади, з’явилася на світ маленька україночка, Валентина. Дівчинка народилася повністю здоровою, з вагою 2 кг 510 грам та ростом 48 см.

У цей день тривожні сирени лунали по всій Україні і на Надвірнянщині не виняток. Та життя триває, воно не припиняється навіть під час обстрілів. Через кілька днів у цьому ж пологовому будинку одна з переселенок народила другу дитину.

Бажаємо мирного неба новонародженій та її батькам і якнайшвидше повернутися до рідної домівки!

Українському роду нема переводу!

Волонтерська допомога

Воїни ЗСУ-яремчанці висловлюють щиру подяку медику-волонтеру Євдокії Попович (яка відома з перших днів війни на Донбасі з 2014 року, як «Мати Пісків») за гуманітарну допомогу – надання автотранспорту для вивезення «300-их» хлопців-бійців, щоб мали можливість лікуватися та жити, а також за медикаменти і продукти харчування.

Окрема подяка волонтерській групі «Дорянський борщик» із Яремчанщини, яка уже восьмий рік піклується про наших воїнів-захисників, аби вони мали що поїсти, почитати листи від наших діток із різних куточків України, за медикаменти, щоби продовжити хлопцям життя.

Ми щиро всім вам дякуємо. І пам’ятайте: ми стоїмо до останнього, ні кроку назад! З нами – Бог! Слава Україні!

Попіклувалися про самотніх людей у Чернігівщині

Надвірнянська територіальна громада передала гуманітарний вантаж (памперси для дорослих, харчові продукти, медикаменти та багато солодощів) для людей, які проживають у будинку пристарілих у Чернігівській області, аби вони не відчували себе нещасними, непотрібними, самотніми та покинутими…

Зараз, у такий скрутний час для нашої країни, їм потрібна наша підтримка та піклування! Хай Бог їх береже!

Утретє відправили медикаменти для поранених бійців

Через волонтера Андрія Микитина направлено партію медикаментів: фізрозчини, перев’язочні матеріали, антибіотики, жарознижуючі, протизапальні та інші види медикаментів для лікарні, де лікують поранених бійців.

Це вже третя поїздка наших волонтерів, які доставляють все необхідне для медичного закладу.

Підтримка іноземних партнерів та благодійників із Польщі

Третя за рахунком гуманітарна допомога надійшла від міста-побратима Пруднік (Польща) Надвірнянській міській раді.

Керівництво нашої територіальної громади щиро вдячне благодійникам та іноземним партнерам, котрі присилають-доставляють цінні вантажі: одяг, продукти, медикаменти.

Усю таку допомогу формують у міській раді, облікують та відправляють тим нашим містам, що стали щитами захисників і які потребують нашої підтримки та допомоги.

У Надвірній безкоштовно видають одяг та взуття

У Надвірній відкрили гуманітарний штаб з одягом. Тут є речі та взуття і для дітей, і для дорослих. На місці працюють волонтери, які все сортують та розкладають. Гуманітарний штаб працює: понеділок-п`ятниця – із 9:00 до 17:00; субота-неділя – з 9:00 до 16:00.

Добірка підготовлено на основі публікацій газети «Народна Воля» і Надвірнянської первинної організації НСЖУ

http://jerait.com