Зійшлися у спільній справі для підтримки українських воїнів

http://jerait.com

Працівники Пнівського сільського будинку культури Пасічнянської ТГ на сцені облаштували місце для плетіння маскувальних сіток. Цю роботу в громаді виконують із перших днів повномаштабного воєнного російського вторгнення. Сюди принесли все необхідне для роботи – тканину і сітку. Працюють зранку до вечора.

За словами Галини Пуканюк, директорки Пнівського БК, працівники вирішили плести сітки, які самі купили. Усі працівники, учасники аматорського мистецтва й учителі зійшлися, аби допомогти нашим воїнам. Одні принесли тканину, другі її різали, інші плели. Люди трудяться зранку до вечора. Багато таких сіток уже відправили на фронт та плестимуть іще. Кожен працює на перемогу, хто чим може допомагає українським захисникам, твердять у Пасічнянській громаді. Люди, зокрема, й переселенці, самі цікавляться, що потрібно робити, приходять і зголошуються допомогти, не чекаючи від когось запрошень. Тепер якихось закликів навіть не потрібно давати, мовила Галина Пуканюк.

Ще з перших днів російської агресії відділ культури Пасічнянської сільської ради дещо змінив формат своєї роботи: замість проведення мистецьких заходів, написання сценаріїв тощо, в усіх закладах культури зорганізувалися та взялися допомагати.

– Кожен старається долучитися, кожен хоче бути корисним. Усі заклади культури  зараз приймають продукти харчування від людей, і відповідно ми тут сортуємо: якусь частину даємо людям, котрі до нас приїхали із зони бойових дій, деяку частку майже щодня стараємося передавати волонтерам, котрі їдуть на фронт, відправляємо також пакунки, – розповів начальник відділу культури Пасічнянської ТГ Олексій Томин і продовжив: – Є також благодійники із-за кордону, які нам допомагають. У Пасічнянську сільську раду звертаються переселенці, котрі не можуть самостійно придбати собі харчі, ми стараємося їм допомогти. Цей процес врегульований, також обліковуємо ці харчі, щоб уникнути хаосу і не з`явились якісь проблеми згодом.

Уже сплели майже три десятки маскувальних сіток, більшість з яких передали на фронт. Решту вантажать і відправляють. Зупинятися на цьому жителі Пасічнянської громади не збираються. Плетуть також масксітки і в Биткові, і в Зеленій.

У своїх листах та малюнках діти щиро підтримують українських військових. Чи не щодня такі листи із побажаннями «Тримайся, Україно!», «Дякуємо захисникам!», «Повертайтеся живими!» та патріотичними малюнками для підняття бойового духу відправляють захисникам на передову.

У Пасічнянській територіальній громаді твердо вірять у перемогу України, а українським захисникам бажають витримки, міцного здоров`я і живими повернутися додому.

«Народна Воля»

http://jerait.com