Волонтери – це сила!

http://jerait.com

Від початку війни запорізькі журналісти працюють всюди. Вони добувають інформацію і оперативно доносять її до запоріжців на передовій лінії фронту - з ВСУ і тероборонівцями, у військовому госпіталі, в центрах гуманітарної допомоги, де щодня приймають тисячі біженців, в волонтерських центрах, де зараз кипить робота по допомозі воїнам ЗСУ та теробороні. З одним з таких центрів постійно співпрацюють журналісти та фотокореспонденти Ева Миронова, Ольга Звонарьова, Катерина Клочко, Дмитро Смол’єнко та інші.

- Волонтерський центр «Паляниця», - розповідає Катерина Клочко, -  зібрав 2,4 мільйона гривень для закупівлі сталі, якої вистачить на виробництво 660 бронежилетів. Це якісь неймовірні люди, це місто в місті. 

Центр, який створив з початку війни відомий у місті Василь Бушаров, об'єднує сотні людей. За місяць війни волонтери «Паляниці» створили близько 8 гектарів маскувальних мереж, виготовили понад 3000 великих протитанкових їжаків, 50 габіонів – це такі спеціальні захисні стіни, які наповнюються ґрунтом і допомагають укрити військових і техніку від прямого удару РПГ або навіть пострілу танка, виготовили більше 600 «буржуйок». 

Крім того, вони вивезли з «гарячих» точок області понад 1500 мирних жителів, розсортували 183 тонни гуманітарної допомоги, роздали 15 000 порцій їжі. А ще волонтери закупили 30 тепловізорів на загальну суму в $50 000, 5 дронів, у тому числі з тепловізором, на загальну суму в 30 000 євро, та ще 12 дронів для розвідки, купили 7 легкових авто, 3 мікроавтобуси, квадроцикл, мотоцикл на потреби армії та відремонтували 4 військових «швидких» та 4 «Урала». Тепер на черзі – бронежилети. Робота на перемогу продовжується.

Повідомляє Тетяна Велика, головний редактор газети «Голос Гуляйпілля» і сайту «Гуляйполе.Сiti».

- Гарна новина! Ще 100 бронежилетів зі складу бригади плюс 20 бронежилетів разом із 20 кевларовими касками від волонтера Ірини Мелентьєвої та литовського фонду Blue&Yellow отримав Пологівський окремий батальйон територіальної оборони. 

Разом - до перемоги! Слава Україні!

http://jerait.com