Міжнародний вебінар НСЖУ

http://jerait.com

Міжнародний вебінар «Безпека журналістів-розслідувачів. Робота у гарячих точках» організувала Національна спілка журналістів України у партнерстві з Фондом «Справедливість для журналістів». Фонд активно бореться із безкарністю за злочини проти журналістів, підтримуючи по всьому світу глибокі журналістські розслідування про вбитих працівників медіа.

В Україні Фонд підтримував спецпроекти про убивства журналістів Павла Шеремета та Вадима Комарова. Також «Справедливість для журналістів» надає допомогу юристам, які представляють родину Павла Шеремета. Директорка Фонду Марія Орджонікідзе представила на вебінарі українським колегам результати моніторингів атак на працівників ЗМІ у пострадянських країнах. Наразі абсолютним антилідером у порушенні прав журналістів є Білорусь. Блискучим був виступ на міжнародному семінарі НСЖУ Соні Вінтерберг, досвідченої журналістки, авторки розслідувань про торгівлю дітьми в Україні та історії про убивство журналістки Ані Нідрінгхаус в Афганістані.

Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ наголосила на темі безпеки жінок-журналісток, які стають жертвами як онлайн-цькування, так і фізичних атак.

Участь у міжнародному вебінарі НСЖУ взяли понад 60 українських журналістів, викладачів університетів, експертів.

http://jerait.com