Проект для дітей «МИ В ЕФІРІ плюс»

http://jerait.com

У Сєверодонецьку на базі Центру підтримки сім’ї «СОС Дитячі містечка України» відбулися зйомки дитячої телепрограми за участю дітей соціально вразливих категорій з Луганщини в рамках Всеукраїнського культурно-мистецького проекту «МИ В ЕФІРІ плюс».

- Проект працює з дітьми різних категорій і статусів із різних куточків України. Цей проект сприяє головній меті соціального розвитку нашої країни – створення «суспільства для всіх». Ми всі різні, але ми всі рівні! Ми всі різні, але ми єдині! – розповіла керівник проекту Діна Ібрагімова.

Основною метою проекту є сприяння в суспільній реінтеграції та інклюзії виключених груп дітей: дітей-переселенців зі Сходу України та АР Крим, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт і напівсиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей. Він одночасно спрямований на посилення інтеграції культури в щоденні громадські практики, розширення розуміння ролі культури в житті суспільства та розвиток міжгалузевої співпраці.

Проект реалізується громадською організацією «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ» спільно з громадською організацією «КримSOS» та благодійною організацією «Благодійний фонд «З теплом у серці» за підтримки Українського культурного фонду в рамках Програми «Культура плюс». Проект органічно поєднує сферу культури із соціальною та освітньою сферами. 

Проект «МИ В ЕФІРІ плюс» є і дитячим, і для дітей, та інклюзивним одночасно. Під час його реалізації створюються 7 нових випусків циклу дитячих пізнавальних культурно-мистецьких телепрограм із перекладом українською жестовою мовою, що поширюватимуться засобами медійного простору. 

- Це дійсно унікальна ініціатива та дуже важливий проект, що може стати яскравим прикладом партнерства різних організацій щодо підтримки особистісного розвитку та творчої діяльності дітей, їх соціальної адаптації», – наголосила керівник БО «Луганське обласне відділення «Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» Людмила Харченко.

Медійні партнери проекту: Національна спілка журналістів України, Національна Асамблея людей з інвалідністю України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні, Державний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти, Міжнародний дитячий медіафестиваль «ДИТЯТКО», ГО «Перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «Міст», ЛОМГО «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу – СХІД».

Цей проект є логічним, актуальним, затребуваним продовженням проекту «МИ В ЕФІРІ», що було успішно реалізовано влітку цього року

У загальному підсумку цикл дитячих пізнавальних культурно-мистецьких телепрограм народознавчого напряму із перекладом українською жестовою мовою складатиметься з 10 випусків, хронометражем 14-16 хвилин кожен. Усі вони будуть (як і попередні 3 випуски циклу) у вільному доступі в мережі Інтернет, а також транслюватимуться на телебаченні в ефірі телеканалів України.

Проект триватиме до 5 березня 2021 року. Прем’єрні покази створених за проектом телепрограм і відеофільму про проект заплановано на другу половину лютого наступного року. 

Станіслав Гнутов

Фото надані організаторами проекту 

http://jerait.com