Юні бердянські журналісти стали переможцями Міжнародного фестивалю

http://jerait.com

Упродовж дев‘яти років збірна команда «Неформат» студії «Юн-прес» Центру дитячої та юнацької  творчості Бердянська бере участь у Міжнародному фестивалі дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Карантин вніс свої корективи, і цьогоріч юні медійники фестивалили і здобували перемогу у режимі он-лайн. І ось результат – команда посіла перше місце!

«2020: моя країна в смартфоні» – нова тема щорічної «Прес-Весни на Дніпрових схилах».

– Перше знайомство бердянців з «Прес-весною» відбулося у 2012 році, відтоді фестиваль є невід‘ємною частиною життя нашої студії «Юн-прес», – розповідає її керівник Анжеліка Бабич. – Традиційно найактивніша молодь фестивалю-конкурсу під час перебування у Києві бере участь у роботі редакції «ІнфоМанія» протягом двох днів і двох ночей. Цьогоріч команди з 15 по 16 травня працювали в он-лайн режимі.

Команди знайомилися із медійниками, викладачами факультетів журналістики, які ділилися досвідом та проводили майстер-класи, – в результаті «наінфоманили» декілька десятків журналістських текстів, відеоробіт та фотографії у фейсбуці та інстаграмі. Юні журналісти не спали, писали, постили матеріали, репостили інформацію, підтримуючи своїх друзів та колег.

На рахунку бердянських «юн-пресівців» за два дні плідної фестивальної праці - 16 текстових матеріалів у різних жанрах, 2 відеоматеріали, добірка фото та 38 публікацій на сторінках соцмереж.

За оцінками експертів, визначитися з лідерами фестивального марафону у п’яти номінаціях було важко. Але мобільність та працьовитість бердянських студійців не лишилась непоміченою.

Підсумки заочного конкурсу були оголошені 18 травня, під час урочистої трансляції у прямому ефірі.

Отже, у категорії «Текст (сценарій)» команда «Неформат» здобула перше місце (вітаємо!), а керівник студії «Юн-прес» Анжеліка Бабич посіла третє місце у категорії «Найактивніший викладач».

Зазначимо, що у 2020 році до оргкомітету Фестивалю надійшло понад 300 робіт від учасників з 16 регіонів України та із 7 країн світу: Франції, Білорусі, Польщі, Чехії, Нідерландів, Узбекистану, Молдови. А тема «2020: моя країна в смартфоні» виявилась вкрай актуальною по впровадженню діджиталізації та співпала з подіями року.

Журналісти студії «Юн-прес» стали переможцями й серед конкурсантів цього етапу: друге місце у номінації «Журналістська робота» посів Дмитро Полубок і також друге місце, але у номінації «Фоторепортаж» виборола Дар’я Кінаш.

Додамо, що підведення підсумків ще триває – до Дня журналістики оргкомітет Фестивалю готує церемонію нагородження учасників дипломами та спецпреміями. А з огляду на минулорічні фести і здобутки нашої талановитої молоді, бердянці ще неодмінно отримають нагороди!

Юлія Тесленко

http://jerait.com