Карантин – не перешкода

http://jerait.com

В Україні оголошено передплатну кампанію на поштову доставку преси на ІІ півріччя 2020 року Не порушуючи карантинних обмежень, редакції українських газет і журналів та підприємство «Укрпошта» розпочинають приймання передплати на доставку преси у II півріччі 2020 року. Оформити передплату вже можна за електронними версіями каталогів, а з 16 квітня за друкованими каталогами.

У Національній спілці журналістів України сподіваються, що попри економічну кризу та продовження карантину редакції друкованих ЗМІ збережуть підтримку своєї аудиторії. Адже доставка видань за передплатою, на відміну від роздрібу, не припиняється і в умовах оголошеного карантину. Директор департаменту поштових послуг Укрпошти Сергій Гречко в коментарі НСЖУ повідомив, що нині віддруковано достатню кількість передплатних каталогів, які передаються до регіональних відділень Укрпошти. А також наголосив, що попри надзвичайну ситуацію із поширенням COVID-19, більшість друкованих видань, а саме приблизно 88 % відсотків, продовжують вихід у звичному режимі та доставляються листоношами до читачів. 

Газетярі також налаштовані оптимістично та сподіваються, що попри карантинні обмеження, рівень передплати не знизиться.

- Час показав, що саме передплата є надійним способом завжди і практично вчасно отримувати улюблене видання не виходячи з дому. Більшість звичних точок роздрібного продажу нині через карантин закриті, натомість передплачену газету листоноша гарантовано принесе, - розповідає голова правління «Видавничого дому «Високий Замок» Степан Курпіль. – Але кінцевий результат буде залежати від того, як спрацює Укрпошта та листоноші, адже вони безпосередньо контактують із нашими читачами. Власне, за те, як пройде передплата в селах, я не хвилююся, а от по місту можуть виникнути певні складнощі. Від себе робимо все можливе – газета виходить стабільно, хоча більшість журналістів працюють дистанційно. 

Підтримує думку колеги зі Львівщини і головна редакторка районної газети «Таврія» (м. Токмак) член правління ЗОО НСЖУ Людмила Арман, яка наголошує, що хоча карантин і дається взнаки, проте настрій колектив зберігає оптимістичний.

- Нині, приміром, доводиться чути від постійних читачів, що ті, хто не встиг чи не схотів передплатити нашу газету, бо звик купувати вроздріб, розшукує видання й активно запитує на пошті, чи можна придбати примірник чергового випуску. Час показав, що передплата – справді гарантія, що улюблена газета приходитиме вчасно і без зайвих труднощів, - розповідає пані Людмила. – Тож налаштовані позитивно і сподіваємося вийти на попередні показники. 

Разом із тим, для себе зробили висновки, що варто паралельно активно розвивати й он-лайн версію та сайт видання. Нині для цього особливо сприятливий час, адже за останні 30 днів нам вдалося вийти на 157 тисяч відвідувачів на місяць проти 30 тисяч, що були в січні та лютому. Тож для нас карантин – гаряча пора, працюємо і розвиваємося. 

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко відзначає, що в усі часи головна надія видавців та журналістів – це їхня аудиторія: - Якщо читачі довіряють своїм улюбленим газетам, нині найкращий час висловити підтримку та передплатити видання. Оформлення поштової передплати - це гарна нагода подякувати газетним журналістам, які попри карантин, готують потрібні публікації про нинішні реалії.

http://jerait.com