Вітаємо Ювіляра

http://jerait.com

Відомому запорізькому журналісту Миколі Володимировичу Клименку виповнилося 90 років. «Запорізька правда» багато років була його газетою, тут він працював завідуючим відділом, вів велику громадську роботу. Вітаючи сьогодні Ювіляра від імені правління ЗОО НСЖУ, публікуємо розповідь про нього  його колеги, ветерана журналістики Жана Кучмія.

Микола Володимирович Клименко народився і виріс в селі Шептаки, що на Чернігівщині. З 13 років працював нарівні з батьками - сіяв, косив, був їздовим. В хаті не було зайвого шматка хліба, то ж життя хлопця не балувало. Сам степовик, він з якогось дива мріяв про море. І в 16 років ту мрію здійснив, втупив на навчання в школу юнг Чорноморського флоту, опанував спеціальність радіотелеграфіста. Служив на кораблях і катерах Флоту матросом, старшиною, майже сім років – командиром відділення.

Друкував в армійській газеті «Флаг Родины» і  в газеті «Керченский рабочий» дописи, інформацію про армійське життя, вірші.  Відтоді море і журналістика органічно поєдналися в його серці. І згодом поруч із значком Чорноморського флоту на лацкані його вже цивільного піджака, з'явився значок члена Національної спілки журналістів України.

В 1952 році, після звільнення в запас, переїхав до Запоріжжя, продовжував публікуватись в газетах «Комсомолець Запоріжжя», «Червоне Запоріжжя» (нині – «Запорізька правда»), в якій потім не один рік плідно і успішно працював.  Потім був власкором агенції ТАРС-РАТАУ в Запорізькій області, а після виходу на пенсію ще багато років поспіль редагував багатотиражку Запорізького машинобудівного інституту. 

Микола Клименко – автор повістей та книги нарисів «Свет памяти», «Жила бы страна родная». «Азовская чайка» та поетичних збірок. Не дивлячись на вік, він і нині у журналістських лавах, серед друзів і колег. Його творча праця відзначена Почесним Знаком НСЖУ.

З роси і води тобі, дорогий колего, і щирі вітання в дні Ювілею!

Жан Кучмій, ветеран журналістики, кавалер Золотої медалі української журналістики

http://jerait.com