Як працювати після роздержавлення

http://jerait.com

У прес-центрі «Журналіст» Запорізької обласної організації НСЖУ відбувся семінар для керівників роздержавлених ЗМІ, що організував Укртелерадіопресінститут за сприяння Офісу ОБСЄ в Україні.

- Ми вже реформували і редакцію, і газету «Таврія», непогано ідемо у самостійному плаванні (за підсумками 2018 року спрацювали з прибутком), проте у нас досить часто виникають проблеми з колишніми співзасновниками, з`являються питання по господарській діяльності. І розібратися в них допомагають саме навчання на таких ось семінарах, - розповіла головний редактор Токмацької міськрайонної газети «Таврія», член правління Запорізької обласної організації НСЖУ Людмила Арман.

Під час семінару Алі Сафаров, медіа-експерт, юрист Інституту Масової Інформації (ІМІ) дав редакторам чимало цікавої інформації щодо юридичної і господарської діяльності реформованих ЗМІ. Він розповів, яка система оподаткування редакції краща, як не потрапити на гачок податкової і уникати штрафів після перевірок, як укладати договори з найманими працівниками і журналістами, зокрема. Не менш корисними були поради, як примусити «Укрпошту» повернути кошти за передплату та як укладати із колишніми співзасновниками договори на висвітлення в газеті їхньої діяльності.

Як після реформування залишитися на плаву на інформаційному просторі свого регіону, як розвивати газету і заробляти гроші в інтенеті. Про це і не тільки розповів Денис Замрій, медіа-тренер у галузі соціальних комунікацій, заступник директора інститута.

Короткі, але змістовні навчальні блоки, що по ходу чергувалися із нашими запитаннями і відповідями експертів, обмін думками з колегами зробили семінар динамічним, цікавим і надзвичайно корисним. 

Людмила АРМАН

http://jerait.com