Презентовано другий номер альманаху «Українське патріотичне козацтво»

http://jerait.com

В прес-центрі «Журналіст» Запорізької обласної організації НСЖУ відбулася презентація другого номеру нового загальнодержавного проекту - альманаху «Українське патріотичне козацтво».

Як зазначив журналіст Дмитро Сухінін - головний редактор - засновник, Голова координаційної ради з питань козацтва Запорізької ОДА, - головна задача книги - розказати про минуле держави та козацтва.

В другому номері альманаху зібрані статті талановитих українських вчених - істориків, краєзнавців, журналістів, учасників запорізького козацького патріотичного руху опору, волонтерів, учасників бойових дій.

Починається розповідь статтею Костянтина Лямцева, старійшини запорізького патріотичного козацтва «Запорозька Січ» про державні символи України - прапор, герб та гімн. Українська мова виступає чинником національної безпеки України. Про відродження традицій минулого, а саме козацьких, як запоруки майбутнього, йдеться в огляді Сергія Пєткова, доктора юридичних наук, професора, радника Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

Теми альманаха різноманітні: історичні - про запорізький край, формування демократичних традицій врядування в Запорізькому товаристві, символи старшинської влади та атрибути Запорізького Війська Низового - козацькі клейноди, історію українського тризубу, суднобудування на півдні України в 18 сторіччі, історичні пам’ятки Запорізького краю - садибу Попова в м. Василівка та інші цікаві розповіді.

Альманах – це єдине в Україні відання такого роду, його основна аудиторія – молодь, яку треба виховувати в дусі патріотизму, як нащадків, які будуть рухати вперед українську державу, від яких залежить майбутнє нашої держави. 

Журналіст та письменник Валентин Терлецький подарував редакційній колегії альманаху свою книгу - першу частину серії історичних романів «Книги сили» - «Воля».

- Це другий номер нашого альманаху, - говорить журналіст Дмитро Сухінін, - а в планах на майбутнє - цікаві розповіді про досягнення патріотичної пропаганди козацтва та бойового духу українців.

Світлана Костюк, фото автора

http://jerait.com