«Школа радіо» - орієнтир в інформаційному морі

http://jerait.com

Уже не перший рік при регіональної радіостанції «Великий Луг» працює «Школа радіо. Городяни пам'ятають одну з перших FM-станцій в Запоріжжі. Зараз на цій частоті - 101,8 FM - мовить радіо «Максимум». Але зі зміною формату не змінилася життєва позиція колективу, журналісти продовжують брати активну участь в житті міста. І один з напрямків - робота з молоддю.

На радіо приходять школярі різного віку, студенти і навіть дорослі, які хочуть удосконалити навички комунікації і риторики. А назва школи від місця проведення занять - справжня студія радіо, справжній пульт, мікрофони.

Як зазначає керівник Школи Наталія Агаркова, навички комунікації - спілкування - виходять на перший план в будь-якій професії. А риторика - це правильна мова, яка теж дасть більше можливостей при виборі майбутнього. «Школа Радіо» дає основи тільки того, що практично знадобиться дітям у житті. Їм у спадок дісталося досягнення прогресу - інтернет і безліч гаджетів. Але, на жаль, ми не вчимо, як з цим всім безпечно жити. Медіаграмотність - обов'язковий предмет у школах багатьох країн. Україна поки робить перші кроки в цьому напрямку. 

Крім занять в студії, біля мікрофона, слухачі Школи радіо часто бувають на екскурсіях. Це не просто розвага. Організатори Школи вибирають місця, куди не підеш кожен день з батьками. Слухачі, наприклад, бачили зсередини роботу унікальної підстанції швидкої допомоги, познайомилися з роботою різних підрозділів поліції, рятувальників, бачили, як печуть хліб, побували в цехах «Запоріжсталі». Такі екскурсії не просто розширюють кругозір. Діти можуть, образно кажучи, особисто доторкнутися до реального світу. І він виявляється куди цікавіше віртуального.

Наталія Агаркова

http://jerait.com