Плануємо виживати разом

http://jerait.com

Таким був лейтмотив наради головних редакторів реформованих комунальних газет Запорізької області із керівництвом Запорізької дирекції «Укрпошти» та Видавничого медіа-холдингу «Мелитопольские ведомости».

В ході наради її учасники зауважили, що на сьогодні газети-друкарня-пошта є незамінними складовими одного ланцюга і перебої або неполадки в роботі одного з них позначаться на роботі усього механізму з надання інформаційних послуг населенню. Знизиться або різко впаде передплата на районні газети, зменшаться обсяги роботи друкарні, без роботи залишаться листоноші. 

Тому присутні обговорили стан і проблеми поточної передплати газет на 2019 рік, редактори внесли свої пропозиції щодо своєчасної доставки преси передплатникам та раціоналізації передплатної кампанії, разом з директором Запорізької дирекції «Укрпошти» Олексієм Руїним узгодили найбільш оптимальні для редакцій газет графіки доставки періодичних видань на село. 

Газетярі і поштовики говорили про невизначене майбутнє «Укрпошти», про скорочення поштових відділень на селі, про можливе зниження кількості передплатників і, як наслідок, зменшення - тиражів газет. Редактор Якимівської районної газети «Слово трудівника» Тетяна Белименко звернула увагу партнерів з «Укрпошти» на необхідність надання оперативної інформації про поточну передплату в розрізі населених пунктів, що полегшує роботу співробітників редакцій з оформлення передплати та дає повну картину ходу передплатної кампанії по району в цілому.

Діалог був часом різким, але як зазначила головний редактор газети «Таврія» Людмила Арман, цінність наради полягала в тому, що в непростій ситуації керівник Запорізької дирекції Укрпошти Олексій Руїн та головні редактори газет змогли домовитися про подальше співробітництво, можливість разом знаходити шляхи вирішення проблем і разом виживати.

Генеральний директор медіа-холдингу «Мелитопольские ведомости» Анна Медмідь та начальник відділу продаж Любов Синіцина представили увазі партнерів новий проект, що об`єднує – газету « Мы – вместе» і запросили редакторів та видання, що вони представляють, до взаємовигідного співробітництва.

http://jerait.com