Розповіді про захисників України

http://jerait.com

У Більмаку, що на Запоріжжі, вийшла друком брошура «Герої – захисники України – наші земляки». Її автор – член Національної спілки журналістів України, редактор райгазети «Рідний край» Костянтин Причиненко. Про героїв АТО журналіст розповідав не лише на сторінках районного часопису, а й в обласній газеті «Запорізькій правді» та у всеукраїнських виданнях «Голос України» та «Сільські вісті».

Свій конституційний обов’язок – боронити рідну землю від окупантів на території Донецької та Луганської областей – виконували десятки жителів та уродженців Більмацького району. Вісім із них – Віталій Вікторович Бандурко, Олександр Володимирович Галенко, Олександр Володимирович Панченко, Олексій Васильович Аванесян, Олексій Вікторович Циганков, Володимир Юрійович Гнатуша, Микола Миколайович Шумейко і Віталій Олексійович Дзиза – нагороджені орденами «За мужність». На жаль, четверо останніх у цьому списку відзначені бойовими нагородами посмертно.

У брошурі «Герої – захисники України – наші земляки» вміщені розповіді Костянтина Причиненка про кавалерів ордена «За мужність».

Допомогу у виданні надали народний депутат України Олександр Пономарьов та депутат Запорізької обласної ради Артем Попов. Видання розраховане на широке коло читачів і надійде, насамперед, до бібліотек району.

Костянтин Причиненко

http://jerait.com