Запорізькі журналісти задають тон у грі «Що? Де? Коли?»

http://jerait.com

Стартувала фінальна – осіння серія ігор у Запорізькому інтелектуальному клубі "Що? Де? Коли?", який за короткий час згуртував уже не одну сотню людей. Можна привітати блискучі команди «Резус Фактор», «Helper Запоріжжя» і «Лідери опіній», які в захоплюючій, безкомпромісній боротьбі перемогли гідних конкурентів і вийшли у фінал.

При цьому не можна не звернути увагу на те, що починаючи з зимової серії ігри в клубі стали такими яскравими та емоційними багато в чому завдяки блискучій грі команди «Журналісти № 1», яка виступала найпершою й задала тон всім іншим запорізьким інтелектуалам. Олена Гранішевська (капітан), Олександр Верьовкін, Володимир Москаленко, Інна Воронова, Інга Естеркіна і Олександр Павлов змусили всіх своїх суперників грати в «російську рулетку» під назвою «вирішальний раунд», тому що виграли з рахунком 6:2 і отримали право на всі можливі бонуси - без допомоги клубу взяли і бліц, і супер-бліц. Власне кажучи, саме такого результату поки не було в жодної команди. Ніхто по ходу гри не досягав рахунку 6:2. Ніхто не брав відразу і бліц, і супер-бліц, в якому виграв Олександр Верьовкін. Загалом, ця команда ще раз підтвердила високий інтелектуальний рівень нашої журналістики.

Хоч команда журналістів і не вийшла у фінальну серію, але не можна сказати, що журналісти в ній не грають. Адже, наприклад, хто не знає телеведучого Максима Щербакова, що є одним із лідерів команди «Резус Фактор»? А в команді «Лідери опіній» геть усі гравці якщо не працюють зараз у ЗМІ, як Наталія Соловйова, то працювали в недалекому минулому, або були активними авторами, як Кирило Шашло, Аліна Єрмолаєва, капітан команди Ольга Бабаченко, Дар’я Балясна. А, як відомо, колишніх журналістів не буває.

Перша гра осінньої серії вже минула. Поза конкурсом виступила команда «Шоколадні сови», сформована з володарів звання кращого гравця минулих ігор. У її складі вдало виступили Олександр Верьовкін (капітан) і Роман Акбаш. Команда впевнено й артистично перемогла з рахунком 6:2.

Потрібно віддати належне організаторам гри - справжнім ентузіастам, які віддають масу свого вільного часу підготовці кожного туру, які жертвують на це свої гроші і т.і. Це Олександра і Олександр Рябенко, Вікторія Колоколова, Вікторія Макоїд, Іван Коптєв, Наталія Байдак.

До команди організаторів слід віднести й беззмінного ведучого ігор клубу, відомого тележурналіста Олександра Третьяченка. Всі, хто це бачив і чув, напевно погодяться, що не тільки велика концентрація розумних, ерудованих людей, а і його глибоке проникнення в суть питань, акторський талант і тонкий гумор в значній мірі зробили Запорізький клуб «Що? Де? Коли?» елітарним. Браво, Олександре! Це - вищий клас!

http://jerait.com