Барди в гостях у журналістів

http://jerait.com

У прес-центрі «Журналіст» ЗОО НСЖУ відбулася презентація ювілейного ХХХV Міжнародного фестивалю авторської пісні та поезії «Байда-2018», який відбудеться у м. Запоріжжі 7-9 вересня 2018 року.

Про нього розповідали учасники конференції Олена Алексєєва - художній керівник фестивалю, Олена Дегтяренко - керівник творчого об’єднання «Запорізький центр авторської пісні», Алла Лазько - завідуюча відділом Палацу культури «Титан», Еріка Равіч та Жан Сєлєзєнев - члени оргкомітету фестивалю.

Фестиваль проводиться за підтримки Запорізької обласної організації НСЖУ, Запорізького обласного відділення українського Фонду культури та Всеукраїнського об’єднання діячів авторської пісні України.

Перший фестиваль відбувся у 1983 році на острові Байда, і жодного року традиція не порушувалась, виключно завдяки ініціативі запорізької громади та волонтерів – прихильників цього жанру мистецтва. Тільки змінювалася дислокація пісенного конкурсу. Але кожного разу він викликав жвавий інтерес бардівської спільноти з усіх країн. Ось і цього разу очікується приїзд гостей с Ізраїлю та країн близького зарубіжжя.

Міжнародний фестиваль авторської пісні та поезії «Байда-2018» цього року проводиться 7 - 9 вересня на турбазі «Дніпрянка». Конкурс очолює лауреат Першого фестивалю «Байда» всесвітньо відомий автор-виконавець та поет Володимир Васильєв (м.Харків). Родзинкою фестивалю стануть розвиваючі майстер-класи, концертні програми на «Зеленій сцені», чайхана « Посвята в запорізькі козаки», інтелектуальна гра «Що?Де?Коли?» під керівництвом відомого автора-виконавця з м. Вінниця Віктора Байрака. Заключний гала-концерт відбудеться 9 вересня у Палаці культури «Титан».

Фестиваль авторської пісні та поезії «Байда» є одним з найстаріших фестивалів України та має славні та потужні традиції. Застосування можливостей авторської пісні є важливим фактором розвитку культурного рівня країни в духовному об’єднанні суспільства.

Світлана Костюк, фото Юрія Зелінського

http://jerait.com