Завершився фестиваль «Азовське літо»

http://jerait.com

У Бердянську на ХХ ювілейному Всеукраїнському фестивалі журналістів "Азовське літо-2018" понад 60 медійників із 10 регіонів країни обмінялися професійним досвідом, дискутували на фахові теми та взяли участь у низці майстер-класів. Запорізьку журналістську спільноту представляли керівники районних газет, телерадіокомпаній та члени правління та секретаріату Запорізької обласної організації НСЖУ на чолі з головою – заслуженою журналісткою України Наталією Кузьменко. Форум за сприяння Національної спілки журналістів України вчергове організувала Бердянська міська рада за підтримки народних депутатів Олександра Пономарьова та Сергія Валентірова.

За роки свого існування фестиваль став потужною платформою для професійного удосконалення журналістів. Нині разом із медіа-тренером, консультантом з питань медійного бізнесу та фахівцем з медіа-освіти та медіа-грамотності Сергієм Чернявським дослідили тему «Майбутнє друкованих та інтернет ЗМІ». Зокрема, йшлося про результати аналізу медіа-ринку, загрози і можливості для проектів. Наразі тема перспектив розвитку вкрай актуальна і для комунальних, як от «Запорізька правда», та державних ЗМІ у процесі реформування, і для самостійний сталих комерційних медійних проектів. 

Не менш значущою для журналістів залишається і тема свободи слова, громадянської журналістики і безпеки професійної діяльності. Про це учасники форуму говорили із секретарем головного офісу НСЖУ Оленою Юрченко. Пані Олена – вимушена переселенка із Криму. До появи там «неопізнаних зелених чоловічків» вона працювала редактором місцевого видання у Керчі. Журналістка відчула на власному досвіді всі тяготи роботи «під тиском». Учасники форуму, обговоривши проблеми безпечної професійної діяльності, зійшлися на думці, що лише консолідація професійного середовища, в першу чергу, у питаннях захисту колег, і широке інформування громадськості щодо протиправних вчинків по відношенню до журналістів можуть зрушити ситуацію з мертвої точки і сприятимуть якомога ширшій демократизації всіх процесів у нашому суспільстві.

І все ж основна мета цього журналістського форуму - популяризація курортного потенціалу Бердянська. Нині одним зі спікерів фестивалю став український політик, громадський діяч, засновник фонду "Рідна країна" Микола Томенко. Він презентував авторський фільм про Бердянськ, який був знятий в рамках проекту "7 чудес України. Історичні міста і містечка". Як завжди, у програмі фестивалю знайшлось місце для цікавих заходів, як екскурсія у «Дельфінарій» і «Океанаріум», та відпочинку на сонячному березі моря.

Надихнувшись чудовою атмосферою курортного міста, гості фестивалю опублікують в своїх ЗМІ власні враження про цей дивовижний куточок Азову. Деякі журналісти вели свої прямі трансляції прямо з заходів, присвячених відкриттю курортного сезону-2018. А їх у Бердянську у ці дні відбулося чимало. 

На закритті форуму головний редактор газети «Південна зоря» заслужений журналіст України Віктор Михайличенко презентував колегам «Енциклопедію Бердянська», яка налічує вже чотири тома, п`ятий у роботі. Журналіст інформаційної групи «PRO100» Валентина Прядченко представила альманах «190 фактів про Бердянськ». 

На завершення форуму представники ЗМІ з різних куточків України вишикувалися у формі серця, втіливши слоган міста: "Бердянськ - серце Азова".

http://jerait.com