Журналістка-захисниця

http://jerait.com

У Запоріжжі, до дня Збройних Сил України пройшов допрем'єрний показ документального фільму «На краю світу». Ідея проекту належить нашій колезі, члену НСЖУ Євгенії Мельник, яка працює на телеканалі «ТV-5». Вона ж виступила і режисером фільму. Уже три роки журналістка знімає в АТО спецпроект «Донбас сьогодні», унікальні кадри якого зібрала в циклі документальних стрічок «На краю світу».

На закритому передпрем'єрному показі представили відразу два фільми з цього циклу. Один з них - «На краю світу» і «Під захистом: Дніпро-1» - про перше добровольче формуванні МВС України: полк, який знаходиться в зоні АТО з 2014 року. Учасниками заходу були бійці АТО, колеги-журналісти, активісти та мешканці міста.

- Зйомки проходили в 2014 році, коли ситуація була більш гострою і жорстокою, ніж зараз. Це був розпал подій на сході ... Три дня всім телеканалом не спали і чекали, поки наші журналісти зателефонують із зони АТО. Коли Женя написала повідомлення: «Ми в'їхали до Запоріжжя» - це було щастя», - згадував на прем’єрі генеральний директор телеканалу Максим Онопрієнко:

А головний герой документальної стрічки Микола Біленко розповів, що теж переживав за журналістку під час зйомок і дивувався її мужності:

- Вона така ж захисниця, як і ми, - сказав він.

Сама ж Женя зізналася, що мріє про той час, коли закінчиться війна і вона зустрінеться з усіма героями своїх фільмів в мирній обстановці.

Валентина Бистрова

http://jerait.com