Вперше в історії газети «Таврія»

http://jerait.com

За ініціативи Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України, за фінансової підтримки народного депутата України Сергія Валентирова в редакції Токмацької міськрайонної газети "Таврія" вперше в її історії відкрито "Школу молодого журналіста".

Слухачами школи стали старшокласниці шкіл міста Молочанськ Токмацького району, які хочуть стати журналістами і мають намір поступати на навчання на факультети журналістики. 

Перше заняття було організаційним, а ось з другого розпочалася вже справжня школа для журналістів-початківців. У теплій та дружній обстановці ми відкрили для себе багато нового у захоплюючому світі журналістики, дізналися як і де створюється газета ( радіо- чи телепередача), знайомимося з теоретичними основами журналістської роботи і вже випробували себе в ролі кореспондентів. 

Навчатися у «Школі молодого журналіста» досить цікаво: теми уроків викладає сама головний редактор міськрайонної газети «Таврія» Людмила Арман, яка пройшла шлях від кореспондента газети до її головного редактора, добре знає і любить свою справу. Заняття проходять динамічно, пояснення нового матеріалу доповнює інфографіка, ми виконуємо індивідуальні міні-завдання та рольові ігри. І тут же аналізуємо їх, прислухаємося до порад професіонала. 

До речі, Людмила Анатоліївна у програмі курсу використовує також навчальний посібник - "Універсальна журналістика" з дарчим підписом її автора – Секретаря Національної спілки журналістів України, викладача кафедри журналістики Національного університету "Острозька академія" Віталія Голубєва.

З першого уроку ми отримуємо домашні завдання, намагаємося сумлінно виконати їх, адже найкращі наші інформації за нашими підписами будуть розміщені на сторінках міськрайонної газети «Таврія», а кращі випускниці Школи будуть включені до кадрового резерву газети.

Попереду нас чекають нові теми з омріяної професії журналіст, тренінги і майстер-класи, навчальна практика в редакції газети «Таврія», а ще – екскурсії до прес-клубу Запорізької обласної організації НСЖУ, в редакції обласного радіо і телебачення.

Тож з нетерпінням чекаємо на нові заняття, що чергуються з перервами, під час яких в редакції можна почитати журнал «Журналіст України», попити гарячий чай з цукерками і печивом.

Юлія Зачьосенко, учениця Молочанського НВК школа-гімназія, староста «Школи молодого журналіста»

http://jerait.com