Протягом вересня журналістів в Україні били 11 разів

http://jerait.com

Національна спілка журналістів України оприлюднила моніторинг фізичної безпеки журналістів за вересень. Виявлено 11 випадків застосування фізичної сили щодо працівників ЗМІ. 4 інциденти в Києві та Київській області, по 2 - в Одесі і в Донецькій області, по одному - в Рівненській, Полтавській областях та в Запоріжжі", - сказано в ньому.

Зокрема, інциденти з побиттям у вересні відбулися з журналісткою видання "Вісник Кременчука" (Полтавська область) Оленою Ліпошко, оператором телеканалу Z (Запоріжжя) Андрієм Сергєєвим, членом знімальної групи "ТСН" (1 + 1, Київ) Тарасом Середичем.

Також били Анну Закутську зі знімальної групи телеканалу "ЗІК", програма "Жітлоблуд" (Київ), редактора видання "Васильківщина" (Київська область) Олексія Марченка, журналіста видання "Закон і порядок", блогера з Добропілля (Донецька область) Тараса Халяву, члена знімальної групи програми "Схеми" ("Радіо Свобода", Київ) Михайла Ткача.

Крім того, жертвами нападів стали журналіст "Громадського телебачення" Дмитро Реплянчук, журналіст проекту "Радіо свобода" "Донбасс.Реаліі" Артем Лютий, журналіст видання Politeka (Київ) Вадим Дорошенко, громадський активіст і незалежний журналіст з Одеси Святослав Огренчук.

http://jerait.com