Фестиваль «Рибальські ігри патріотів»

http://jerait.com

В Оріхівському районі, на ставку «Новоіванівський», пройшов другий рибальський фестиваль для воїнів та ветеранів АТО, організований газетою «Рибальський вісник», БФ «Життя України», громадською організацією «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя» та депутатом Запорізької обласної ради Віталієм Лупиносом.

Сімейне свято мало на меті допомогти військовим, які пройшли через вогонь війни на Сході України, психологічно адаптуватись до мирного життя. Чудова природа, риболовля з вудкою на мальовничому ставку – це те, що налаштовує на спокій і душевний відпочинок. До того ж, багато військових приїхали не тільки з дружинами, повноправними учасниками рибальських ігор стали їхні діти. Доставити всіх до місця змагання комфортабельними автобусами допомогло підприємство «Мотор-Січ».

Відкрив фестиваль депутат Запорізької обласної ради, головний натхненник фестивалю Віталій Лупинос. Не менш відповідальною була місія і у журналістів газети «Рибальський вісник» - на них було покладене суддівство.

Поки ветерани та воїни вели боротьбу за головний приз - надувний човен «Шторм» від компанії «Аква-шторм» - група підтримки і гості відпочивали на пляжі, який підготували до відкриття фестивалю, гуляли парковою територією. Волонтери БФ «Життя України» провели для юних учасників фестивалю вікторину на природну та іхтіологічному тематику, кожен з учасників отримав призи.

Своїх побратимів приїхали підтримати волонтери ГО «Віримо в Україну», які провели майстер-клас з плетіння маскувальних сіток. Цей колектив патріотів, активно підтримує наших бійців з першого дня антитерористичної операції.

У таборі фестивалю військові 55-ої артилерійської бригади варили гарячу юшку з риби, яку з вечора впіймали і помістили в спеціальний садок орендарі водойми. На «друге» готувався м'ясний куліш. 

А щоб учасникам змагань та гостям фестивалю було зручніше, компанія «Оболонь» надала намети, столи та стільці, а також частувала всіх безалкогольними напоями. 

Суддям було нелегко визначити переможців змагань. На призові місця претендували майже 2/3 учасників – риболовля виявилася доволі вдалою.

Після спільного обіду церемонію нагородження переможців «Рибальських ігор патріотів» відкрив редактор газети «Рибальський вісник» Марк Бондар. 

Спеціальний приз гостям фестивалю казанок з триногою від компанії «Силумін» - було присуджено волонтерам ГО «Віримо в Україну». Його вручили натхненнику руху Людмилі Прит. 

Ще один спеціальний приз рибальських змагань одержала і єдина представниця прекрасної половини - Вікторія Івко, яка мала позитивний результат в графі «Вага». 

Потім всі учасники з уловом (від 14 до 4 місця) отримали рибальські призи. Нагороджував номінантів і призерів ще один з організаторів, депутат Запорізької міської ради Олег Коломоєць.

Переможцями змагань стали:

Перше місце - Володимир Комісаренко

Друге місце - Ігор Маринюк

Третє місце - Олег Коломоєць

Відзначимо принагідно, що такий фестиваль набув статусу щорічного лише за двома адресами в Україні – в столиці і в Запорізькій області, хоча проводити їх намагалися і в інших місцях.

Учасники цього прекрасного реабілітаційного заходу для воїнів щиро вдячні за допомогу та підтримку депутату обласної ради Віталію Лупиносу, ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя» і «Раді сімей України», БФ «Фонд сприяння обороні Запорізької області» і голові правління Катерині Акулі, БФ «Життя України», Запорізькій взуттєвій фабриці «Міда», компанії «Оболонь», компанії «Силумін», АТ «Мотор Січ» і особисто директору транспортно-виробничого управління Михайлу Молчанову, ресторану морепродуктів «Fishcafe» та командиру 55-ої артбригади Сергію Брусову.

Борис Марков

http://jerait.com