Шлюб за добу. Якщо забажаєте…

http://jerait.com

В прес-центрі «Журналіст» ЗОО НСЖУ відбулася прес-конференція на тему : «Пілотний проект Міністерства України «Шлюб за добу» на території Запорізької області». Про перші результати та перспективи розповіли Олексій Долгополов - в. о. начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Сергій Нікітенко - заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації, Світлана Усенко – заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Сервіс «Шлюб за добу» покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним. Проект передбачає відхід від старих бюрократичних норм, які діють донині і примушують українців, подавши заяву, чекати щонайменше 30 днів. Зараз можно зареєструвати шлюб і за три дні, і за тиждень. А головне, чому проект називається пілотним - це не треба подавати ніяких документів та вигадувати обставини для укладання такого шлюбу. Перевага цього сервісу - реєстрація шлюбу в час та у місці, обраному жінкою та чоловіком; відсутність необхідності звернення в ДРАЦС ; залучення до організації реєстрації шлюбу суб’єктів господарювання публічного права.

Сьогодні в Україні зареєстровано 8050 таких суб’єктів. У Запоріжжі організатором шлюбу є Запорізька обласна філармонія. І вже 13 пар відзначили тут своє весілля. Для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки, майбутнім нареченим необхідно зробити кілька простих кроків: звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу, відомості про якого розміщені територіальним органом юстиції на офіційному сайті; обрати дату і час для проведення державної реєстрації; укласти цивільно - правовий договір про надання послуг. Внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян здійснюється не пізніше наступного робочого дня після проведення реєстрації шлюбу. У разі, якщо замовником є іноземець, за апостилем не треба їхати до Києва. Усе вирішується електронною поштою.

Світлана Костюк, фото автора

http://jerait.com