Великоднє зайченя принесе всім радість

http://jerait.com

Майстер-клас з виготовлення великоднього зайченяти провела для запорізьких журналістів Ольга Корнієнко, майстриня добрих справ. Вона щедро ділиться своїми унікальними знаннями і вмінням із тими, хто зацікавлений більше дізнатися про народні традиції і звичаї, через власноручне виготовлення ляльок-мотанок навчитися поєднувати минуле і сьогодення для кращого розуміння своєї місії і можливостей у самореалізації. На своїх майстер-класах вона застосовує ефективні важелі арт-терапії, щоб допомогти як дорослим, так і дітям відновити свій зв'язок із глибинним ресурсом народної творчості для суттєвого вдосконалення стосунків у родині, колективі, соціумі. Майстриня навчає людей бути щасливими.

Саме з метою зробити величне великоднє свято справжнім дивом ми запросили пані Олю до нашої журналістської спілки. Перш, ніж взятися до роботи, вона розповіла про великодні ляльки-мотанки, зокрема, про Янгола. В її колекції вже кілька десятків унікальних ляльок. Журналістам вона представила лишень кількох з них.

Що ж до зайченяти, то, як наголосила пані Ольга, ця мотанка може бути корисною і для дітлахів, і для дорослих. Вона одягається на пальчик дитині і добре фіксується. Маля із такою іграшкою почувається впевнено і захищено. До того ж, стискаючи зайченя в руці, малюк виконує корисні рухи, розвиває дрібну моторику. Окрім обережної функції, така іграшка може також бути використана і як обгортка для великоднього подарунка, зокрема, крашанки, або писанки. У схованку цієї іграшки можна покласти й цукерочку.

Виготовити цю іграшку дуже просто – достатньо бажання і простих матеріалів: клаптика тканини, шматочка вати і моточка червоної нитки. 

-Ляльку робимо з допомогою цілісної, нерозривної ниточки і без жодного вузлика, - відмітила пані Ольга. - Це символізує нерозривність зв’язку мами і дитини, бо, зазвичай таку іграшку саме матусі робили своїм малятам нашвидкуруч, щоб заспокоїти їх.

На завершення зустрічі, яка відбулася у редакції газети «Запорізька правда», Ольга Корнієнко привітала всіх із святом Воскресіння Христового і побажала журналістам наснаги і творчого натхнення.

Прес-центр ЗОО НСЖУ

http://jerait.com