Cвято для артилеристів

http://jerait.com

Саме святом для військовослужбовців 55-ої артбригади та підрозділу «Сармат» назвав зустріч із учасниками театру мод «Стиль» Запорізького вищого професійного училища моди і стилю, директор Ліна Короткова, та студентського ансамблю бандуристів Запорізького музичного училища ім.П.Майбороди, директор Сергій Пелюк, заступник командира артбригади з виховної роботи підполковник Ігор Неминський.

Подію «Подаруй захиснику свято!» у розташуванні 55-ої артбригади організувала Запорізька обласна організація Національної спілки журналістів України в рамках культурно-мистецького проекту «Назустріч 100-річчю газети «Запорізька правда» і безстрокової благодійної акції на підтримку воїнів-захисників.

В рамках програми пройшла театралізована вистава «Квітка-душа» театру мод «Стиль», керівник Ольга Крамаренко. Боги війни були просто зачаровані прекрасним дійством, що відбувалося на сцені клубу військової частини. Всі ошатні наряди у національному стилі дівчата із Запорізького училища моди і стилю виготовили власноруч. Кожна деталь вбрання вирізнялася оригінальністю. 

Не менш вражаючим став і концертний виступ ансамблю бандуристів, керівник Наталя Балабан. Українські народні та авторські пісні, інструментальні твори у виконанні студентів музучилища доповнили атмосферу національного колориту, сприяли особливому душевному піднесенню бійців.

Особливу зацікавленість артилеристів викликав виступ відомого запорізького журналіста, поета і драматурга, першого заступника головного редактора газети «Запорізька правда» Миколи Михайлова. Микола – ветеран АТА, доброволець першої хвилі, пройшов Дебальцево, Авдіївку , інші гарячі точки війни на Сході у складі батальйону «Волинь». Тож хлопцям, які нині по ротації прибули до Запоріжжя на відпочинок, а в реалі утримують позиції ВСУ по всій лінії розмежування, було про що з ним поспілкуватися. 

В рамках зустрічі керівник газети «Запорізька правда» Наталя Зворигіна презентувала артилеристам «Календар патріота» із символічною назвою «Битви за Україну». Календар видано на ознаменування видатного ювілею газети в рамках мистецького проекту «Назустріч 100-річчю газети «Запорізька правда».

Спільнота Харківсько-запорізької дієцезії РКЦ, яку представляє отець Томаш, надає ЗОО НСЖУ підтримку в організації заходів в рамках безстрокової благодійної акції на підтримку воїнів-захисників України. У своєму виступі він відмітив, що всі християнські конфесії об’єдналися у молитві за Україну, родину, наших захисників. 

Зустріч завершилася феєричним виступом солістки ансамблю бандуристів – волонтера 55-ої артбригади Олександри Зворигіної. Весь зал стоячи дякував співачці бурхливими оваціями.

-Із хлопцями-артилеристами дружу вже кілька років, - розповіла Олександра, - Знайомство відбулося у першому протитанковому дивізіоні, коли підрозділ висувався на позиції у зону АТО ще у 2014-ому. З того часу регулярно буваю з концертними виступами на позиціях у різних підрозділів 55-ки. Дуже вболіваю за всіх наших захисників. 

Із завершенням концертної програми не завершується зв'язок запорізьких журналістів та активістів із артилеристами. Зокрема, студенти і викладачі Запорізького вищого професійного училища моди і стилю вийшли з ініціативою організувати для військовослужбовців польову перукарню.

http://jerait.com