Проект, що несе добро і надію

http://jerait.com

В камерному залі Запорізької обласної філармонії відбулась презентація спільного проекту Запорізької обласної організації НСЖУ та благодійного фонду розвитку літератури «Натхнення» - художньо-публіцистичного видання «Гордість аграрного Запоріжжя». Це вже п `ята книга з різною тематикою регіональної серії «Видатні запоріжці», яку започаткували ще десять років тому запорізькі журналісти. Тепер на суд запоріжцям представлені нариси про керівників та колективи передових сільськогосподарських підприємств області, їхню невтомну працю, турботи і радощі, життя на землі.

На презентації книги, яка, насправді стала зустріччю героїв, розповідей з авторським колективом, панувала тепла дружня атмосфера. Аграрії ділилися враженнями про видання, розповідали про свої справи, дякували журналістам за цікаву творчу роботу. 

- Ваш проект, по суті, несе добро і надію. Бо щире слово, теплі розповіді про людей землі, людей праці це нині – рідкість. І вони зігріли нам душу, - говорили на зустрічі герої художньо-публіцистичного видання. І ці слова були найкращим і найдорожчим визнанням для тих, хто працював над його створенням.

Автори-упорядники книги»Гордість аграрного Запоріжжя» - голова ЗОО НСЖУ Наталія Кузьменко (вона ж – автор ідеї) та відповідальний секретар журналістської організації Валентина Манжура розповіли про роботу над виданням, відзначили, скільки щирості і тепла подарували герої розповідей журналістам, скільки невтомної праці і любові віддають вони рідній землі. Саме на них – аграріях – тримається сьогодні України, бо вони – обереги землі і наші годувальники. 

Душевності і тепла, які панували в залі протягом зустрічі, додали артисти Запорізької філармонії, які підготували для героїв книги прекрасний концерт. За що організатори заходу щиро вдячні колективу філармонії та її керівнику Ірині Конаревій.

Герої ж книги аплодували не тільки артистам, але й авторському колективу видання. Розповіді про відомих аграріїв, керівників сільгосппідприємств та трудові колективи разом з керівниками ЗОО НСЖУ готували також відомі запорізькі журналісти Ольга Якименко, Микола Бордюжа, Іван Кушніренко, Вікторія Марченко, Діляра Кудусова, Наталія Стіна, Василь Рутковський, Тетяна Полухіна, Олександр Андрущенко, Олексій Напрієнко, Денис Павлов та Юлія Тимошенко

Авторами фотоілюстрацій для книги стали фотокореспонденти Юрій Зелінський, Сергій Томко, Віктор Текуч, Катерина Клочко, журналісти Олексій Напрієнко, Василь Рутковський, Юлія Тимошенко.

Наприкінці зустрічі всім героям книги було вручено Грамоти ЗОО НСЖУ та книги «Гордість аграрного краю». Частина тиражу буде також передана в бібліотеки області. У творчої групи попереду грандіозні плани по виданню нової книги з серії «Видатні запоріжці».

http://jerait.com