В Україні запрацювала База достовірних експертів для медіа

http://jerait.com

В Україні запрацювала База достовірних експертів для медіа expert4.media, мета якої — покращити якість і достовірність коментарів і оцінок, а також збільшити присутність жінок-експерток в українських ЗМІ.

Базу даних було розроблено ГО “Інститут масової інформації” за підтримки програми Матра Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

За словами виконавчої директорки ІМІ Оксани Романюк, перша ідея створити базу даних експертів для ЗМІ з’явилася після досліджень ІМІ, які показали, що жінки виступають в якості експерток в українських медіа лише приблизно у 17% матеріалів, натомість 83% експертних коментарів надають чоловіки. «Але коли ми почали працювати над базою даних експертів, то з’ясували, що проблема набагато глибша і серйозніша, ніж гендерний дисбаланс. Раптом виявилося, що в українських медіа взагалі мало присутні коментарі професійних експертів з різних сфер, і важливі теми або не коментуються і не роз’яснюються для публіки взагалі, або їх коментують політики, лідери думок, чи очевидці із соцмереж», — каже Оксана Романюк.

Тому ІМІ вирішив започаткувати базу даних з інформацією про експерток та експертів, кожний та кожна з яких є перш за все професіоналом у сфері своєї діяльності. 

Юристи ІМІ виписали критерії, за якими затверджуються експерти для expert4.media, а саме — це відсутність в анамнезі непрофесійних або «продажних» коментарів. 

«Ми будемо раді почути ваші відгуки, пропозиції, і також пропонуємо вам долучатися і допомагати робити українську журналістику якіснішою. Ми також пропонуємо нашим медіа оцінити самим, яких експертів вони залучають, і, наприклад, порахувати, просто для цікавості, скільки з них чоловіків, а скільки жінок. І скільки взагалі професійних експертів у вас в новинах», — підкреслює директорка ІМІ Оксана Романюк.

Крім того ІМІ закликає журналістів та експертів доповнювати Базу через відповідну форму на сайті expert4.media.

ІМІ буде продовжувати активно працювати над наповненням і покращенням бази.

Контакти:

(044) 284-38-84, (050) 44-77-063

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://jerait.com