Спілкуйся українською – стань незалежним!

http://jerait.com

Відбувся регіональний етап «Мовомарафону-25» для інтернет-друзів української мови.

Громадська організація «Український світ» провела акцію «Мовомарафон-25. Переходь на українську – стань незалежним» до 25-ї річниці незалежності України. Головним завданням учасників по всій Україні було протягом 25 днів говорити українською мовою. В цей же час більше 5000 учасників марафону з 40 країн світу отримували електронною поштою цікаві, дуже нетрадиційні мовні завдання, спілкувалися у Фейсбуці.

А тепер в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці пройшла очна зустріч запорізьких учасників. Для них організатори «Мовомарафону-25» в нашому місті Олена Ольшанська та Ярослава Братусь підготували цікаві тематичні завдання, інтерактивні заходи.

Мовомарафонців привітала виконуюча обов'язки головного редактора єдиної у нашій області україномовної газети «Запорізька правда» Наталя Зворигіна. Вона нагадала учасникам заходу, що нині спілкуватися українською стає не просто модно, а життєво необхідно, адже наша мова – то й наша зброя проти окупантів.

- Я люблю нашу мову ще й за те, що вона відроджує в нас притаманне нашому народу почуття гідності, - відмітила журналістка. – Тож шануймося – спілкуймося українською!

Всі, хто прийшов на зустріч, також поділилися власним почуттями, які викликає спілкування рідною мовою. 

- У «Мовомарафоні» взяли участь 139 запоріжців, - розповідає організатор акції Ярослава Братусь. - Нагадаю, перший «Мовомарафон» відбувся в Харкові у лютому-березні 2016 року, в акції взяло участь 800 людей. Тепер ми маємо учасників навіть з Австралії! Ми приготували для зустрічі чимало призів (українських книжок), але головний приз, який ми всі отримали – поштовх говорити українською! Марафон тривав 25 днів, а , як відомо, звичка формується за 21 день. На зустріч прийшло чимало цікавих людей, майже всі пишуть вірші або прозу українською, а мовомарафон дозволив їм вдосконалити розмовну мову. Гасло марафону - Переходь на українську – стань незалежним»

Зустрічі мовомарафонців, окрім Запоріжжя, пройшли у кількох містах - Києві, Полтаві, Херсоні.

 До речі, вивчення української не припиняється, долучитися до безкоштовного навчання можна на сайтах:

https://www.facebook.com/MovaKursy

http://movomarafon.in.ua/

www.facebook.com/movomarafon/?fref=ts

До 1 жовтня триває набір на «Безкоштовні курси української мови у Запоріжжі». Навчання розпочнеться у жовтні і передбачає 36 академічних годин. Запис на курси за телефоном 050-829-82-38 або на сайті за посиланням http://movaua.org.ua/?page_id=148 

http://jerait.com