Палають російські паспорти

Rate this item
(0 votes)

Увечері 16 січня  відбувся мітинг на підтримку України біля пам’ятника князю Гедемінасу в центрі Вільнюса. Уже 40 разів по понеділках збираються тут українці, литовці, білоруси... А цього разу російські громадяни привселюдно спалили прапор своєї країни, а потім – і власні паспорти.

Облитий бензином триколор згорів умить. «Надто швидко! - залишилися незадоволеними глядачі. - Бодай би так швидко «згоріла» уся російська імперія». А от паспорти вогню далися не одразу. «Українцям дуже тепло від цього!» - зауважив, спостерігаючи за вогнищем, один із учасників мітингу. «Європа без російського газу зігрівається!» - пожартувала жінка. «Вы настоящие русские», - підбадьорили «підпалювачів» із натовпу, мабуть, маючи на увазі, що вони – не русня і не орки. А один із росіян вигукнув: «Дайте Україні зброю!»

На цьому ж мітингу білоруські активісти показали автомобіль, придбаний на зібрані ними кошти. Це авто вони передадуть створеному для захиста Києва полку імені національного героя Білорусі Кастуся Калиновського. Саме в цьому полку у складі ЗСУ воюють білоруські хлопці.

До речі, на попередньому мітингу виступив Максим Покровський – лідер відомого гурту «Ногу свело». Із початком повномасштабної війни гурт виїхав у США. Гастролюючи Європою, російські музиканти активно виступають на підтримку Україну.

Приємно було побачити біля мікрофону й отця Миколу – священослужителя вільнюської греко-римської церкви Святої Трійці (єдиної української церкви у Литві). Адже він виявився уродженцем смт Чернігівка Запорізької області.

Віталіна Московцева-Дорошенко (Вільнюс – Запоріжжя)

Read 529 times Last modified on Середа, 18 січня 2023 16:23