ВБФ «Журналістська ініціатива» – лауреат Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2019»

Rate this item
(2 votes)

У столиці України 9 квітня 2020 року оголошено лауреатів Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2019». У номінації «Благодійність медіа» друге місце присуджено Всеукраїнському благодійному фонду «Журналістська ініціатива» (м. Київ). Перше і третє місця посіли відповідно Ольга Яренчук (м. Ковель, Волинська обл.) і благодійна газета «Вечірній Коростень» (м. Коростень, Житомирська обл.), повідомляє офіційний сайт blagoukraine.org.

Від жовтня 2019 року до 5 березня 2020-го тривав прийом заявок на конкурс. За всю його історію цьогоріч оргкомітет отримав найбільшу кількість заявок – 1132. Національна експертна рада й більш як 40 залучених експертів визначили найкращих благодійників в Україні. Цьогоріч учасники конкурсу подавали свої заявки в 24 номінації. 

У зв’язку з пандемією COVID-2019 і запровадженням карантинних заходів в Україні оголошення переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2019» перенесли в онлайновий режим. Оголосили та привітали цьогорічних переможців 9 квітня 2020 року через канал на YouTube.

Нагадаємо, партнером ВБФ «Журналістська ініціатива» в проведенні доброчинної культурної акції з 2017 року є Національна спілка журналістів України. Упродовж 2019 року бібліотеці Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни подаровано понад 185 книжок сучасної художньої літератури (подарунок передано двома етапами – більш як 70 книжок у травні й 114 – у жовтні). 

Багатоетапна акція «Книжки – захисникам України» триває з 2017 року. Фонд залучає до благодійництва журналістів, членів творчих спілок, збирає і дарує нові книжки бібліотеці Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни (с. Циблі, Київська обл.), в якому лікуються й проходять реабілітацію ветерани війни й учасники АТО–ООС. Істотно поповнено книжковий фонд бібліотеки закладу, який оздоровлює людей різних поколінь. Оскільки він тривалий час не оновлювався й застарів (переважно містив книжки, видані в часи існування СРСР і панування комуністичної ідеології), це негативно позначалося на психологічному стані користувачів бібліотеки, зокрема людей молодого віку, учасників відсічі й стримування збройної агресії РФ на Сході України. 

Нині читачі залишають вдячні відгуки, активно відвідують заклад культури. Довготривалість результатів акції забезпечується багатоетапністю її проведення. Загалом з початку акції (від 2017-го) подаровано бібліотеці й захисникам України понад 500 книжок до 400 найменувань. Інформація про акцію на сайті ВБФ «Журналістська ініціатива» та ін. 

Read 328 times Last modified on Четвер, 16 квітня 2020 18:57