Острів Хортиця - відновлювач збентежених душ

Rate this item
(40 votes)

Запорізька область і місто Запоріжжя славні своєю історією та великою кількістю досить древніх і пам'ятних місць, де відчувається подих часу, а ти стаєш частинкою Всесвіту.

Одне з провідних місць серед цих історичних реліквій займає острів Хортиця. І навіть не тому, що тут розташовувалася колиска козацького визвольного руху та досі відчувається волелюбний козацький дух. А тому, що там віками спостерігаються прояви дивовижних енергетичних можливостей острова Хортиця, які великою мірою сприяють відновленню душевної рівноваги людини, розбалансованої шаленим ритмом життя у сучасному світі, запускають механізми релаксу організму, дають душевні і фізичні сили для виживання в цей непростий час та наснагу для подальшого життя.

Адже це дивовижно красиво! Щоразу, проїжджаючи по греблі Дніпрогесу, не втомлююся дивуватися красі і величі Дніпра, і кожен раз подумки відтворюю рядки, написані Миколою Гоголем про Дніпро:

"Чудовий Дніпро при тихій погоді, коли вільно і плавно мчить крізь ліси й гори повні води свої. Ні зашелестить; ні прогримить. Дивишся, і не знаєш, іде чи не йде його велична широчінь, і здається, неначе увесь вилитий він із скла, і неначе блакитний дзеркальний шлях, без міри у шир, без кінця в довжину, плине і в'ється по зеленому світу. ".

Причому, на Хортиці дуже красиво в будь-яку пору року, гуляючи його стежками, навіть сніжною зимою, отримуєш таку ж насолоду, як яскравим літом або золотою осінню. З ранньої весни до пізньої осені вражає велика кількість рослинності - трави, кущів, квітів, дерев - соковитих, зелених, свіжих, розмаїття барв і відтінків, а також невимовний контраст зі рівною степовою зоною, дивовижний перехід від буйства яскравих фарб до спокійних, стриманих кольорів степів. А взимку вражає велика кількість і білизна снігу, його чистота і свіжість, безкрайність просторів, тиша та спокій.

Так що естетичну насолоду тут можна черпати нескінченно людям творчих професій - художникам, письменникам, поетам. Це невичерпна природна комора для створення великих творів мистецтва.

До того ж, Хортиця давно і справедливо вважається цілющим місцем, особливо для душ, що зневірилися, розчарувалися в житті і людях. Для таких людей справжнім дивом буде відчути повернення смаку до життя, навіть після одноразового відвідування острова Хортиця, а вже якщо бувати там регулярно, то успіх у набутті і фізичного і психічного здоров'я вам забезпечений.

Хортиця - це перлина Запоріжжя, найдивніше і найзначніше місце серед безлічі його пам'яток. Він дуже цікавий туристам та історикам, етнографам і сучасним язичникам, які досі збираються на острові для проведення своїх ритуалів. І кожен з них знаходить на Хортиці те, що йому цікаво і дорого.

Про Хортиці складено безліч легенд, її вивчають давно, але вона все ще не розкрила всіх своїх таємниць.

Культові споруди та артефакти, знайдені в різний час на Хортиці, принадно розташовані на території заповідника, і, як у давні часи, так і зараз приносять людям щастя, удачу в справах, дають силу і здоров'я, виконують бажання і приносять справжнє естетичне задоволення.

Навіть якщо не вірити в цілющість цієї землі, все одно можна отримати величезне задоволення від перегляду історичних пам'яток, від неспішних піших прогулянок, від яскравого буйства природи, від чистого свіжого повітря і від своєї причетності до настільки древніх часів.

А вже якщо повірити в те, що багато з виставлених експонатів є чудодійними і можуть зцілити, принести здоров'я, силу, щастя, то ефект від відвідування Хортиці може бути приголомшливим.

Приміром, на острові розташований лапідарій з кам'яних статуй, які володіють особливою енергетикою і, за переказами, можуть впливати на стихії: послати дощ або засуху, грозу або ураган. На Славутиній скелі розташований камінь, який, за повір'ям, виконує всі сокровенні жіночі бажання, виголошені поруч з каменем на світанку.

Є на Хортиці і чорний камінь, який, як вважається, володіє магічними властивостями і виліковує від важких недуг. Камінь цей важить близько 5 тонн і найближче родовище такої породи знаходиться в Черкаській області. Загадковість появи цього каменю, родовища якого в Запоріжжі немає, породжує чутки щодо його винятковості і навіть неземного походження, тим більше, що на його поверхні вченими виявлені петрогліфи, які до нинішнього часу ще не прочитані. Ще одне з містичних і енергетично сильних місць - це запорізький Стоунхендж, а саме, давнє язичницьке капище, яке в давнину використовувалося як календар і слугувало для проведення обрядів.

І це тільки мізерна частина того, чим багата Хортиця! Всі, кого зацікавила ця тема, можуть відвідати острів як самостійно, так і з екскурсіями, які організовує заповідник "Хортиця". Це дуже бюджетний варіант і для туристів, і для просто зацікавлених осіб.

Існують міфи і легенди про заховані запорізькими козаками на острові незчисленні скарби, які перед тривалими походами ховалися ними на Хортиці в землю, у воду, в скелі, і які при переселенні на Кубань за наказом Катерини П, не доставалися з таких захоронок в надії на швидке повернення на Січ. Шукачам скарбів відомо таке місце як урочище Сагайдачне, де, за переказами, поховано безліч скарбів, і де справді були випадки знаходження золотих і срібних монет і інших коштовних виробів.

Ось такі аргументи задля обов'язкового відвідування острова Хортиця.

І хоч в цілому острів Хортиця, не є енергетичною зоною за визначенням, але дуже багато місць на ньому наділені певними енергетичними потоками, де відчуваєш себе добре і спокійно, де забуваєш про шалений ритм сучасного життя і занурюєшся в природу, де комфортно і легко на душі, де відчуваєш приплив свіжих сил і позитивної енергії. Багато років Хортиця притягує до себе носіїв різних релігій, сучасних язичників, які регулярно проводять тут свої обряди з метою їх посилення.

Пориньте в сиву давнину та відвідайте Хортицю, і ви не пошкодуєте, тут так багато цікавого і захоплюючого, що надасть вашому життю новий енергетичний імпульс!

Ольга Ляшко

Read 1246 times Last modified on Четвер, 08 жовтня 2015 16:32