Україна: від війни до миру

Rate this item
(0 votes)

У Музеї мистецтв Прикарпаття презентували картини та скульптури українських митців, які беруть участь у проєкті «Україна: від війни до миру».

До акції долучилися відомі митці з Івано-Франківська та Києва: заслужені художники України Андрій Шабунін і Володимир Сандюк, члени Національної спілки художників України Богдан Кузів, Валерій Дувірак, Богдан Бринський, Орест Кузів, Володимир Семчук, а також відомі івано-франківські художники Анатолій Мельник і Ольга Деренько, київський скульптор Сергій Герасименко.

«Маріуполь надзвичайно постраждав. Він зазнав багато жорстокості й руйнувань, тому в своїх роботах я відтворила образи, які в мене викликали ті події», – розповідає художниця Ольга Деренько.

Кожен із митців підготував по 2-3 роботи, в яких відтворили власні відчуття сьогодення. Художники створювали їх протягом останніх трьох тижнів.

«Тематика «жорсткого» відбору була за фондом. І фонд кожну картину відбирав, спілкувався з художником. Деякі роботи залишилися такими, якими були в ідеях художників. А деякі автори допрацьовували», – розповідає радник голови благодійного фонду «Український реконструкційний фонд» Віктор Лещинський. Саме цей фонд організував акцію «Україна: від війни до миру». 

Виставка  буде в Музеї мистецтв Прикарпаття тільки один день, а далі вирушить у США – в Нью-Йорку картини продаватимуть на аукціоні. Таким чином ініціатори хочуть популяризувати українське мистецтво у світі, акцентувати увагу західного суспільства до проблем України, пов’язаних з війною, демонструвати дух незламності українського народу. Також аукціон спрямований на допомогу вимушеним переселенцям. 

Ірина Блаженко

Read 194 times Last modified on П'ятниця, 26 серпня 2022 20:20