Запрошуємо на онлайн-курс «У фокусі – Крим»

http://jerait.com

Національна спілка журналістів України у партнерстві з Європейською федерацією журналістів започаткувала онлайн-курс для журналістів «У фокусі – Крим». Ця ініціатива йде в розвиток спеціальних Рекомендацій з посилення висвітлення кримської тематики в українських медіа, затверджених Секретаріатом НСЖУ 2 вересня 2021 року.

Програму опрацювали фахівці на чолі з авторитетним кримським журналістом, секретарем НСЖУ Миколою Семеною. Спікери й медіатренери мають досвід роботи в окупованому Криму й підготовки матеріалів про окупацію, серед них спеціалісти Постійного представництва Президента України в Криму та офісу «Кримської платформи», правознавці, експерти з проведення спеціальних інформаційних акцій, журналісти видань, що спеціалізуються на кримській проблематиці, активісти правозахисних організацій.

Слухачами навчального курсу можуть стати журналісти онлайн-медіа, газет, радіо і телебачення, студенти та блогери. Проєкт реалізується в партнерстві з факультетами і кафедрами журналістики українських університетів.

Слухачі, які візьмуть участь у вебінарах і пройдуть фінальне тестування, отримають сертифікат.

Серед найближчих ініціатив: 

- відкрито реєстрацію на вебінар «Особливості судової журналістики. Специфіка висвітлення «кримських» процесів», який розпочнеться у вівторок, 9 листопада о 12:00.

Анонс вебінару на сайті НСЖУ: https://nsju.org/anonsy/osoblyvosti-sudovoyi-zhurnalistyky-speczyfika-vysvitlennya-krymskyh-proczesiv-anons/

Спікер:

Антон Наумлюк – головний редактор видання судової журналістики «Грати», кандидат історичних наук

- вебінар на тему «Ненасильницький інформаційний спротив. Вимушена журналістська міграція. Інформаційні наслідки окупації», який розпочнеться у четвер, 11 листопада о 12:00 (реєстрація на захід розпочнеться у вівторок, 9 листопада).

Спікери:

Гаяна Юксель – докторантка Інституту журналістики КНУ імені Т. Г. Шевченка,  Юрій Луканов – журналіст, письменник.

http://jerait.com