Все для перемоги! Запрошує гостиння «Деліція»

http://jerait.com

«Доброго дня», – вітається Ганна Василівна і запрошує до своїх володінь, залишаючи за собою шлейф хлібного запаху. Цей затишний куточок у  Коломиї з романтичною назвою «Деліція» знає чи не кожен мешканець міста. Сьогодні тут майже нічого не змінилося. Місце, де випікають хліб, готують страви, приймають гостей, готують страви на замовлення…  Хоча, це тільки на перший погляд. Насправді зміни таки є. Про них розповіла господиня закладу Ганна Кавацюк:

– До часів карантину наш колектив налічував 20 людей, а сьогодні нас вчетверо менше. Мусили скорочуватись, а сьогодні, навпаки, рук не вистачає.  Але теперішні обставини стимулюють до праці за будь-яких умов.  І ми ж не одні такі. Ви ж подивіться, як згуртувалися люди і усі щось роблять, аби прискорити нашу перемогу. Ми тут випікаємо пшенично-кукурудзяний хліб за бабусиним рецептом. Цей хліб майже бездріжджовий, з особливим присмаком української землі. Замішуємо, випікаємо, нарізаємо, навіть робимо сухарики. Це для наших воїнів на фронт, аби їм зручно було його споживати.

Зараз ми збільшили об'єми випічки у зв'язку з підвищеним попитом. Хліб потрібен нашим краянам, він потрібен фронту, і тим людям, які евакуювалися до нашого краю. Щонайменше, випікаємо за день три сотні хлібин. 

А щодо загальної роботи закладу, то в меню у нас – звичайна українська кухня, яка смакує завжди і, мабуть, усім. Як, наприклад нашим переселенцям з Києва, Харкова, Сум. 

– Замовляють переважно український борщ, пюре з курячою відбивною, супи, – приєднується до нашої розмови кухар пані Віра і додає: – Ми з розумінням і співчуттям ставимося до тих людей, які мусили тікати від війни. Ситуація в Україні дається взнаки не тільки тривогою на душі, а готовністю зробити щось більше, краще, потужніше. От і ми як можемо, так і допомагаємо. І завжди здається, що мало зробили…

– Залу кафе ми використовуємо і для благодійних заходів, – додає пані Ганна. – Діткам десь потрібно розважатися, бавитися. То чому б не у нас?..

А нам подумалось: ось іще один надзвичайний ліхтарик, який освітлює шлях до перемоги над ворогом. Приклад особистого внеску колективу «Деліції» – це частинка великої і потужної сили, яка рухає нашу економіку, примножує добро, зігріває серця. Скільки їх, таких двигунчиків і потужних двигунів, які працюють заради спільної справи! На благо країни і її людей. На нашу з вами ПЕРЕМОГУ.

Валентина Близнюк

http://jerait.com