Журналісти повідомляють з окупованих територій

http://jerait.com

Інформаційний марафон ЗОО НСЖУ «Ми – українці» продовжується

Мелітополь. Ірина Левченко, Діляра Кудусова, газета «Новий день»

- Місто не здається, мелітопольці чинять окупантам активний спротив. Кожного дня на вулиці міста виходить все більше і більше людей з головними гаслами: «Мелітополь – це Україна!», «Російські окупанти! Ідіть геть з нашого міста!»

Окупація. Мітинг. Незвичайні букети із зеленої цибулі, кропу, шпинату, м'яти у подарунок коханим жінкам від аграріїв Мелітопольського району. Щодня, вже за традицією, збір на площі, а потім – велелюдна хода спротиву вулицями міста. А ось – поробка, підготовлена для окупантів на вчорашній мітинг: КрОсивоє – чи не так?

Повідомляє агентство «РІА Мелітополь»

У Мелітополі телебачення та радіо перейшли під контроль російських окупантів. В ефірі ті намагаються донести місцевому населенню свої вимоги та обіцяють "сприяння".

З екранів телевізорів звучать оголошення загарбників, які закликають мелітопольців здавати зброю "з метою зниження рівня злочинності та стабілізації обстановки у регіоні". Нести її пропонують у "ДУВС" - там, як відомо, розташувався штаб окупантів.

Не забувають вони і про свою основну "місію", яку їм навіяла російська пропаганда. Окупанти пропонують повідомляти їм про представників "неонацистських формувань", яких у Мелітополі за всього бажання знайти не вдасться.

Особливо ж настійливо городянам рекомендують забути про громадянську позицію та не ходити на мітинги.

Сільгоспвиробникам російські окупанти обіцяють, буцім-то, сприяння у проведенні посівної, а підприємцям у доставці товарів із Криму. Містян же намагаються підкупити зниженням в майбутньому цін на комуналку. На думку загарбників, такі обіцянки мають змусити людей забути про жахіття війни, яку орки принесли на нашу землю.

Наскільки це спрацьовує – красномовно свідчать протестні мітинги проти окупації, які щодня стають все більш велелюднимми.

Місто запорізьких атомників. Повідомляє сайт «Energodar.City»

Окупований ворогом Енергодар живе, бореться, залишається українським. 

Вчора на площі біля ПК енергетиків відбулися традиційні Шевченківські читання, присвячені Дню народження Кобзаря. Цього року, як ніколи, вони були велелюдними і емоційними. Як заклик до боротьби, як пророцтво прозвучали безсмертні шевченківські рядки: 

«І на оновленій землі

врага не буде супостата,

А буде син і буде мати,

І будуть люде на землі!» 

Віталій Голод, головний редактор газети «Наше місто – Токмак»

Сьогодні, як і щодня, у Токмаці на центральному майдані зібралися люди. Перед будівлею поліції, зайнятою російськими окупантами, народ висловив все, що думає: "Токмак - це Україна!", "Идите домой, оккупанты!", "Вас никто здесь не ждет!"... Наші громадяни заспівали Держаний Гімн України!

Акції громадянського спротиву продовжуються. І лави тих, хто не боїться вийти на них, зростають щодня.

http://jerait.com