Журналісти та актори шкільного театру „Віват” подарували п`єсу бійцям військового шпиталю

http://jerait.com

З ініциативи запорізьких журналістів юні актори шкільного театру „Віват” подарували пацієнтам обласного військового шпиталю виставу „Коза-Дереза".

Автор п’єси - запорізька журналістка Олена Піддубна, яка провела зустріч маленьких акторів з бійцями-пацієнтами та передала малюнки із побажаннями всього найкращого від дітей товариства польської культури ім. Св. Ивана Павла ІІ та самодіяльної народної художниці, 80-річної Валентини Уманець.

Із словами духовної підтримки до бійців, які перебувають на лікуванні у Запоріжжі, звернувся настоятель парафії Бога Отця Милосердного Римсько-католицької церкви отець Томаш. Він побажав бійцям найшвидшого одужання, відзначив, що навіть малі діти можуть зробити великі добрі справи. 

Керівник дитячого театру журналістка Галина Соловйова так провела виставу, що до театрального дійства долучилися й бійці. Із перших же хвилин представлення народної казки на обличчях пацієнтів військового шпиталю не згасали посмішки – так безпосередньо й весело діти переповідали народну казку про вередливу Козу, безпорадного Зайчика, хазяйновитих Діда та Бабу, їхнього жвавого Онука. Для шкільного театру „Віват” ці гастролі стали шостим показом казки „Коза-Дереза". 

Заступник начальника по роботі з особовим складом військового шпиталю Олександр Тяпкін розповів, що подібні зустрічі дуже гарно впливають на процес одужання, дають пацієнтам неоціненний позитивний настрій. Зараз на лікуванні та реабілітації в цьому закладі Міністерства оборони України знаходяться понад 50 чоловік. Самі ж бійці говорять, що дивлячись на маленьких артистів, згадують своїх дітей та онуків, наочно бачать, за що вони воюють. На юних артистів така зустріч також справила велике враження.

Захід відбувся в рамках реалізації безстрокової благодійної акції на підтримку воїнів-захисників України, ініційованої ЗОО НСЖУ, та обласної благодійної акції „Великодній кошик для солдата”, який допомагає реалізувати парафія Бога Отця Милосердного Римсько-католицької церкви.

http://jerait.com