Print this page

Відчути себе поряд з Ван Гогом на один день, хоч і віртуально

Rate this item
(1 Vote)

В один із теплих весняних днів відвідала віртуальну виставку картин голландського художника Ван Гога (Vinsent Van Cogh). Організатором є «Exhibition HUB», яка відома у всьому світі своїми постановками. Обкладинка заходу – «Зоряна ніч над Роною».

Розташувалася 3D - виставка у старовинній 17 століття церкви Сан-Потіто (San-Potito) у центрі Неаполя біля Археологічного музею. Вартість 12 євро, дітям 8 євро. Пускали групами  щогодини.

Зайшли в напівтемне приміщення, оскільки роботи художника представлялися через проекції на стіни зі звуком. Переходячи із зали до зали, опинились у центральному церковному. Там глядачі сидять у шезлонгах, діти на килимках, занурившись у шедеври художника Ван Гога,  що ожили на стінах, з різних боків і в будь-якому положенні.

Ми побачили знамениті картини -  «Зоряна ніч над Роною», «Спальня в Арпі»,  «Квітучі гілки мигдалю». безліч автопортретів, «Квітучий сад з тополями», « Коріння дерев», «Дівчина в білому», «Автопортрет з відрізаним вухом і трубкою», улюблені «Соняшники»  в різних ракурсах.

У невеличкий залі для дітей стояли столики з олівцями, де вони могли прикрасити портрет художника. Там же пропонувалися 3D-окуляри з переглядом усіх картин вартістю 2 євро. Але була велика черга, і ми з сестрою використовували цей час на релакс у великому залі.

Ця унікальна подорож стала можливою, завдяки системі 3D Mapping, численним екранам та відеопроекторам. На виході розташувався тематичний сувенірний магазинчик. Чашки, парасольки, футболки, серветки, кружки, розмальовки, запонки, чоловічі аксесуари, які можна було придбати на згадку про відвідини виставки картини геніального майстра.

Світлана Костюк

Read 664 times Last modified on Субота, 24 червня 2023 23:09

Latest from
Notice: Undefined property: stdClass::$author in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Notice: Trying to get property of non-object in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Related items