Print this page

Автобіографічні вигадки Андрія Любка

Rate this item
(1 Vote)

В Івано-Франківську письменник та волонтер Андрій Любка представив свою нову книжку  «Щось зі мною не так», де містяться оповідання, замальовки, декілька колонок письменника, що виходили кілька років тому на різних платформах. Нових оповідань із 2022-го тут немає. Те, що ввійшло в цю книжку, автор називає автобіографічними вигадками.

«Це книжка неактуальних історій. Я здав її в редагування у листопаді 2021 року. З мого боку було б нечесно написати текст про війну та додати його, щоб казати, що це дуже актуальна книжка на сьогодні. Та й писати зараз не виходить, бо просто не пишеться», – говорить Андрій Любка.

«Щось зі мною не так» вийшла восени 2022-го. Андрій Любка мав змогу доповнити її, та вирішив цього не робити. Письмо, як говорить автор, відійшло на задній план. З початку березня він активно волонтерить, оскільки в цей період йому «легше носити коробки, ніж пропускати крізь себе історії та відчувати людський біль». 

Зокрема, Андрій Любка закуповує автівки для армії. Займатися цим на постійній основі він не збирався. Його знайомому була потрібна автівка на фронт і він дав клич у соцмережах. Гроші на авто зібрали за 12-ть годин. Та коштів вистачало на ще одне, а пожертви продовжували надходити. Як каже автор, це наче замість нього вирішили. Вже під кінець року передав у Бахмут 100-ий автомобіль. 

«Мій досвід волонтерства складається з історій. Ці історії важко носити, але я не можу їх передавати. Вони дуже персональні. Згадую, як матір, що мала забрати у мене автівку, не приїхала. Виявилося, що її син загинув. І вона мені говорить як їй шкода, що вона не приїхала. Ніби підвела мене й  вибачається за смерть сина», – розповідає із тремтінням у голосі письменник.

Презентація стала не суто розмовою про книжку. Присутні ділилися своїми рефлексіями про війну, вели діалог із письменником, а вже опісля мали змогу придбати книжку й отримати автограф від автора.

Read 530 times Last modified on Неділя, 15 січня 2023 14:20

Latest from
Notice: Undefined property: stdClass::$author in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Notice: Trying to get property of non-object in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Related items