Print this page

«Таємниці України для тебе»

Rate this item
(2 votes)

В Україні стартував міжнародний культурно-соціальний проект “Таємниці України для тебе”, метою якого є залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Вона включатиме в себе інформацію про: види народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), рецепти автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), маловідомі історичні та культурні пам'ятки з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл/міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам'ятки).

Зібрана інформація буде впорядкованою в унікальних книгах, виготовлених у давній “черпаний” спосіб, і подарована в Національну бібліотеку України ім. Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники також презентують в усіх обласних центрах України, подарують в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії та українській діаспорі за кордоном.

Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде створена інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах за кордоном. За результатами проєкту організатори створять міжнародну онлайн-платформу для українських митців, де будуть розміщені їхні роботи, коротка інформація про вид ремесла та його особливості, контакти майстрів.

Під час пандемії коронавірусу в Україні активно розвинувся внутрішній туризм, який дав можливість більше дізнатися про чудові місця. В рамках проєкту буде створено цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою: “Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо”.

Очікується, що участь у проекті візьмуть майже 1 млн. осіб (діти і дорослі) з різних куточків України. Переможці будуть отримувати цінні подарунки.

Організатори проєкту:
БО «Благодійний Фонд «Чисті Серцем»
Центр української культури у м. Таллінні

Телефон: +38 098 79 53 751,  +38 0342 711750
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Read 876 times Last modified on Субота, 03 липня 2021 18:16

Latest from
Notice: Undefined property: stdClass::$author in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Notice: Trying to get property of non-object in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Related items