День довкілля. Ми – за майбутнє нашої планети!

Rate this item
(2 votes)

Ми – нове покоління. Ми – це ті від кого залежить майбутнє нашої планети і всіх оточуючих. 

Від нас залежить майбутнє, так само як від наших батьків залежало те, що відбувається з нами зараз. 

А якщо хтось з нас вирішить, знищити Землю? Просто натиснувши на кнопку апарата, який через секунду вивільнить  ядерну бомбу,  між іншим, її виготовили задовго до «нового покоління».  А навіщо її виготовили? Просто так? Випадково? А чому ж тоді не протестували? Тому, що ця «штукенція» запросто знищить Землю і майбутнього не буде, просто тому що не залишиться нічого живого.

А чи не повинні ми піклуватись про все живе,  щоб після нас залишилось бодай щось? Щоб наші діти, онуки могли милуватись  квітучими деревами навесні і зеленими улітку, а не ходили з протигазами, бо свіжого повітря майже не залишилося. Можливо, ви скажете, що діти будуть самі винуваті, що не зупинили вихід заводських газів у повітря? Якщо – це так, а чому  ж  не зупинили цього, як тільки дізнались, що це завдає шкоди навколишньому середовищу? Правильно – бо це зручно. Там собі машини роблять, а люди ні, і нічого, що ці машинні масла виливають у ставок або річку, де не можна вже купатись, і на риболовлю не сходиш. 

А чи відомо вам, що всі ці «виверження» газу з труб,  вже нанесло великого удару по атмосфері, септо озонові дірки? І через сто років не буде так, як написано у календарі: зима, весна, літо, осінь, а буде раптове змінення погоди і пори року. Тут добі літечко красне, а завтра замети вище даху.  Ми звикли, що на полюсах льодяні пустелі,  а біля екватору пекуче сонце, а буде все навпаки. І це буде екологічна катастрофа! 

Тому, давайте захищати Землю, від своєї безправової діяльності, щоб на планеті царювало щасливе майбутнє!

Катерина Іваненко («Школа молодого журналіста»)    

Read 275 times Last modified on Субота, 17 квітня 2021 11:42